Деревинні плитні композиційні матеріали

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «МЕБЕЛЬНОЕ ПРОИЗВОДСТВО И ТЕХНОЛОГИИ»

Wood-Based Composites
Modern woodworking industry is prospective and fast-developing sector of production. Wood composites have a special place here. Thus the offered article proposes accurate classification of common wood composites with the detailed description of them. The main purpose of this is to help all the people dealing with woodworking industry terminology. In addition to this classification the article gives information about wood composites structure and its characteristics.

З’явившись порівняно недавно, композиційні плитні матеріали твердо зайняли місце в багатьох деревообробних виробництвах і будівництві. Завдяки перевагам, які вони мають порівняно з іншими видами продукції з деревини, можна більш ефективно і раціонально організувати технологічний процес. Але для того, щоб застосування плитних матеріалів було дійсно оптимальним, треба знати про їх характерні ознаки та будову якнайбільше — такому знанню і повинна сприяти стаття, яку ми пропонуємо до вашої уваги.

П.А. Бехта, д.т.н., професор, В.В. Панов,
к.т.н., доцент, Р.О. Козак , к.т.н., доцент,
Р.Г. Салабай , старший викладач, НЛТУ України, м. Львів

Перспективи розвитку деревообробної промисловості сьогодні в основному пов’язуються з розробкою нових та широким застосуванням існуючих деревинних композиційних матеріалів (ДКМ). Вони мають комплекс властивостей і особливостей, що відрізняються від традиційного конструкційного матеріалу деревообробки (масивної натуральної деревини) і в сукупності відкривають широкі можливості для створення нових матеріалів та технологічних процесів.

Термінологія

Розширення робіт щодо розробки деревинних композиційних матеріалів привело до необхідності упорядкування та вдосконалення термінології, а також до виділення основних, суттєвих ознак даних матеріалів.

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.