Mолотковi дробарки ТМ Grantech — ефективне рішення при підготовці сировини до спалювання, гранулювання чи брикетування

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «БИОЭНЕРГЕТИКА»

Група компаній ICK Group більше 25 років розробляє та виробляє обладнання TM Grantech для переробки різного виду сировини. На сьогодні ICK Group надає повний комплекс послуг по впровадженню технологій переробки відходів рослинного походження в біопаливо — від розробки проекту до здачі «під ключ». При цьому фахівці групи виконують проектні роботи, підбір і комплектацію основним і допоміжним обладнанням, пусконалагоджувальні та шеф-монтажні роботи по введенню комплексів у експлуатацію, надають сервісне обслуговування та навчають персонал безпечним методам експлуатації обладнання.

Потреба у використанні

Молоткові дробарки широко використовуються на деревообробних підприємствах. Такого роду обладнання є необхідним устаткуванням для перетворення відходів легковагової сировини в корисні матеріали, наприклад для виробництва пелет чи брикетів.

Подрібнена деревина використовується при виробництві:

  • матеріалів для будівництва, наприклад цегли з високою пористістю;
  • полімерів і барвистих покриттів на деревинній основі;
  • біологічно чистих добрив для сільського господарства.

По суті, використання молоткової дробарки ГТДРМ може стати початком ще одного напрямку вашого бізнесу, дохід від якого цілком може зрівнятися із прибутком від основної діяльності.

Застосування

Дробарки молоткові ГТДРМ розроблені ГК ICK Group і мають широке застосування для тонкого подрібнення легковагих матеріалів:

  • деревини (тріски, тирси, стружки) після подрібнювача деревини або деревостружкової машини;
  • відходів АПК (соломи, сіна), що надходять після подрібнювача соломи ГТІС ТМ Grantech;
  • лузги соняшника, рису, проса і т. п.;
  • іншої сировини.

Задля гарантованої продуктивності та безперебійної роботи, розмір фракції вихідної сировини повинен бути до 50 мм і вологістю не більше 14 %. Це пов’язано з конструктивним особливостями молоткової дробарки ГТДРМ, робоча камера якої здатна прийняти тільки частинки, обмежені за розміром та вологістю.

Принцип роботи і продуктивність

Сировина належного розміру і вологісті подається в камеру подрібнення краплеподібної форми, там вона розподіляється по всій камері та потрапляє на молотки ротора. Дроблення відбувається за рахунок удару сировини об молотки.

Подрібнений продукт просівається крізь отвори сита і потрапляє в нижню частину молоткової дробарки до вихідного патрубка.

Фракція подрібненої сировини залежить від розміру отворів використовуваних сит і становить 3–6 мм. Чим більший діаметр отворів у ситі та чим менша вологість, тим більша продуктивність. Розміри отворів сита підбираються з урахуванням індивідуальних потреб замовника.

Продуктивність дробарки ГТДРМ ТМ Grantech складає до 3 т/год.

Конструктивні особливості

Серед найбільш значущих конструктивних особливостей варто виділити такі:

1. Дробарка може бути обладнана кількома типами живильників на вибір (шнековим, шлюзовим і комбінованим). Комбінований живильник оснащений системою магнітних уловлювачів для запобігання потраплянню в дробарку сторонніх металевих предметів разом із матеріалом.

2. Конструкцією дробарки передбачена можливість реверсивної роботи зі зміною напрямку обертання ротора для досягнення рівномірного зношування робочих поверхонь молотків, дек і сит.

3. Система шиберів на вході в робочу камеру й у зоні концентрації дрібної фракції дозволяє домагатися тонкого регулювання роботи дробарки шляхом зміни потоків повітря (управління розрідженням у робочій камері для гарантованого надходження матеріалу на подрібнювання, а також ефективного видалення вже подрібненого матеріалу).

4. Патрубок у зоні видалення подрібненого матеріалу має спеціальну форму для підвищення аеродинамічної ефективності потоку, що захоплює дрібну фракцію в систему пневмотранспорту.

5. Ремінна підвищувальна передача збільшує оберти ротора для більш ефективного дроблення.

6. Продумана система регулювання ремінної передачі з різьбовими натягувачами забезпечує гарантовану передачу крутного моменту з максимально можливим ККД.

7. Система кріплення ситових вузлів забезпечує швидкий доступ у робочу зону (до молотків) при обслуговуванні дробарки, а також легку й швидку заміну сит і дек.

8. Молотки виготовляються з якісної сталі з подальшою термообробкою для підвищення зносостійкості та тривалості ресурсу їх роботи.

9. У складі дробарки використовуються якісні комплектуючі — мотор-редуктори, підшипники й підшипникові вузли, ремені, кінцеві вимикачі, засувки (імпортного виробництва й вітчизняні), електродвигун, ущільнення.

10. Кінцеві вимикачі забезпечують зупинку устаткування у випадку зняття кришок ротора, а також подають сигнал, якщо перекидний шибер завантажувальної зони перебуває не в правильному положенні. Цим досягається висока безпека обладнання при експлуатації.

11. Дробарки поставляються із ситами найрізноманітніших отворів для одержання необхідної продуктивності й розміру фракції.

Переваги

Висока продуктивність при порівняно низькому енергоспоживанні.

Адаптація дробарки під різні види сировини, що подрібнюється, з урахуванням її властивостей.

Велика площа ситової поверхні та завантажувального вікна.

Простота і компактність конструкції.

Низькі поточні витрати, швидка заміна сит і молотків.

Довговічність вузлів. Ретельно збалансований ротор і можливість реверсивного обертання барабана.

Висока надійність і безпечність експлуатації.

Наявність на складі швидкозношувальних запасних частин.


Контактна інформація

ICK Group

тел. +38 (044) 451–02–31

моб. +38 (067) 440–80–89 (Viber)

e‑mail: grantech@ick.ua 

www.ick.ua | www.spares-grantech.com

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.