МАШІНТЕХ — ПОСТАЧАННЯ ТА СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ОБЛАДНАННЯ НАДІЙНИХ БРЕНДІВ

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ЗНАКОМСТВО С ПРЕДПРИЯТИЕМ»

Артем Гречаний, ТОВ «МАШІНТЕХ», співзасновник, заступник директора: «Компанія МАШІНТЕХ є офіційним українським дистриб’ютором декількох провідних європейських і азійських виробників металообробного обладнання. Ретельно підбираючи кожну позицію техніки, представленої нами в Україні, ми гарантуємо її надійність, якість і довговічність, виконуємо весь комплекс пусконалагоджувальних робіт, забезпечуємо сервісне обслуговування та проводимо навчання персоналу наших клієнтів».

Як юридична особа ТОВ «МАШІНТЕХ» існує з 2012 р., але до цього часу фахівці нашої команди встигли накопичити значний досвід, понад 12 років співпрацюючи з різними машинобудівними підприємствами України та ЄС. На даний момент штат компанії налічує 33 співробітників центрального офісу в м. Київ та регіональних філій у м. Дніпро та м. Львів.

Три роки тому в Дніпрі, на базі Національного гірничого університету, ми організували навчання студентів роботі на фрезерних ОЦ фірми EXTRON (Тайвань), токарних і фрезерних ОЦ AVIA F. O. P. (Польща), координатно-вимірювальних машинах MORA (Німеччина), EROWA (Швейцарія) та ін. На даний момент майбутні молоді спеціалісти не тільки вивчають сучасні методи обробки металів, техпроцеси, ПЗ, але й набувають практичного досвіду. Шоу-рум, в якому розміщене наше обладнання, займає площу 200 кв. м. Поряд також розташовано склад з усім необхідним для обслуговування верстатів: запчастинами, маслами, ЗОР і витратними матеріалами для обладнання, яке ми постачаємо.

Окрім того, ми маємо у своєму розпорядженні шоу-рум і склад у Львові. У Києві нами було відкрито власний інструментальний цех з ремонту штампів і спеціального інструменту, виготовлення електродів для копіювально-прошивних верстатів, у тому числі й особливо складної форми. Даний інструмент застосовується на підприємствах, що виготовляють продукцію для загального і точного машинобудування, а також продукцію для оборонних підприємств. Сьогодні ми володіємо сучасним парком обладнання: дрото-вирізним електроерозійним верстатом Mitsubishi Electric EDM (Японія), прошивним електроерозійним верстатом OPS-Ingersoll (Німеччина), фрезерним обробним центром Matsuura (Японія), двома плоскошліфувальними верстатами Proth Industrial (Тайвань) та різними допоміжними пристроями і машинами.

 

 

На сьогоднішній день МАШІНТЕХ постачає в Україну продукцію п’яти провідних світових виробників обладнання для листообробки:

◆лазерні верстати японського концерну Mitsubishi Electric Corporation, що також виготовляє найширший спектр комплектуючих до них: унікальні CO2- та оптоволоконні лазерні джерела, системи ЧПК, серводвигуни, контролери й багато іншого;

◆оснащені сервоприводом листогини фінської компанії COASTONE, що виготовляє лінійку порівняно недорогих верстатів із зоною гину 500–700 мм, які мають стійкий попит серед українських підприємств, у той час як у більшості виробників подібна техніка виготовляється із зоною гину 2000–3000 мм, значно підвищуючи її вартість;

◆високоточні електромеханічні пробивні преси, комбіновані координатно-пробив ні преси, а також системи автоматизації та автоматичні склади виробництва японського концерну Murata Machinery, Ltd;

◆3- і 5-осьові верстати для гідроабразивного різання італійської компанії BELOTTI;

◆економ-серія обладнання для листообробки турецької компанії INANLAR: верстати для плазмового різання, листогини й гільйотинні ножиці з гідро- та сервоприводами, оснащені сучасними стійками з ЧПК.

Ретельний вибір підприємств-виробників — гарантія надійності обладнання, що постачається компанією «МАШІНТЕХ» українським підприємствам

Під час вибору партнерів ми перш за все звертали увагу на гнучкість їх роботи з дистриб’юторами та клієнтами, наявність власних ноу-хау, орієнтуючись на підприємства, продукція котрих складається переважно з вузлів власної розробки, виготовлених на їх власних виробничих майданчиках, віддаючи перевагу виробникам, готовим забезпечувати постійну сервісну підтримку виготовленого обладнання.

Ми свідомо відмовилися від співпраці з виробниками машин, які комплектують свою техніку вузлами (нехай і брендовими виробами), виготовленими в різних кінцях світу, оскільки через два-три роки, коли закінчиться гарантійне обслуговування у споживачів, у нас, як у постачальника, виникнуть серйозні проблеми з обслуговуванням, пошуком комплектуючих, що, своєю чергою, викличе простої в роботі та значні фінансові втрати.

Обрані нами компанії мають як свою власну сервісну службу, так і необмежену підтримку тих небагатьох постачальників, комплектуючі котрих вони використовують, значно полегшуючи проведення гарантійного та післягарантійного обслуговування.

Окрім цього, такі підприємства забезпечують своїх партнерів не тільки запчастинами, але й навчанням, організовуючи регулярні тренінги для сервісного персоналу і торгових представників, створюють необхідні умови для участі у виставках, ознайомлення з технічними новинками. Зрозуміло, це надійні компанії, які давно заробили надійну репутацію на світовому ринку.

Ще однією важливою умовою для нас була наявність у підприємств інноваційних розробок протягом останніх п’яти–семи років. Причому, нас не цікавив простий апгрейд верстатів, зміна зовнішньої оболонки із супутньою яскравою рекламою, а тільки по-справжньому нові та цікаві рішення, якісне вдосконалення робочих вузлів і функціоналу.

Обладнання для лазерного різання Mitsubishi Electric

Компанія Mitsubishi Electric є провідним світовим ви робником верстатів лазерного різання з оптоволоконними та СО2 джерелами випромінювання. Одна з найважливіших переваг полягає в тому, що компанія власними силами проектує, розробляє, виготовляє, складає та тестує всі основні вузли та комплектуючі. Подібний підхід забезпечує клієнтам значну економію коштів. Наприклад, обслуговування нового верстата Mitsubishi Electric в Україні обходиться від 3 до 4 тисяч євро на рік, у той час як обслуговування аналогічного за характеристиками обладнання інших виробників іноді доходить до 30–60 тисяч євро на рік, оскільки запасні частини, що постачаються сторонніми компаніями, не завжди наявні на нашому ринку.

Ще одна важлива особливість: Mitsubishi забезпечує працездатність обладнання, виготовленого навіть близько 30 років тому, забезпечуючи його необхідними комплектуючими. Середній термін гарантійного обслуговування, чинного за замовчуванням, у тому числі й для України, становить 3 роки для верстата та 2 роки — для джерела живлення, але його можна зменшити або збільшити залежно від ситуації: складності проекту та аплікації.

Верстати лазерного різання компанії Mitsubishi Electric оснащено вузлами й компонентами власного виробництва: газовими резонаторами Cross-Flow потужністю 2,7; 4,5 і 6 кВт, оптоволоконними джерелами потужністю 2,5; 4; 6 і 8 кВт, серводвигунами, контролерами, системою повітряного охолодження тощо.

Конструкція резонаторів характеризується високою технологічністю й економічністю. Приміром, резонатор оптоволоконного лазера має просту конструкцію, менше енергоспоживання, великий ресурс діодів, відсутність оптичної системи. Резонатор Cross-Flow дозволяє працювати при досить низькій швидкості циркуляції газу — 10 м/с, не потребуючи високої швидкості прокачування. Це виключає необхідність застосування дорогої турбіни та великої кількості дзеркал.

Стійка ЧПК з русифікованим інтерфейсом також є власною розробкою концерну. Можна сказати, що це повноцінний технолог, пам’ять якого містить безліч нових технологічних процесів, інструментів, параметрів, режимів різання, що значно спрощує експлуатацію верстата та знижує вартість обслуговування.

Наша компанія поставила обладнання фірми Mitsubishi на українські підприємства, що виготовляють обладнання для харчової промисловості, а також холодильне обладнання, взяла участь у тендері, що проводився Укроборонпромом на поставку верстатів для різання броньованої сталі. У всіх випадках головним критерієм обрання саме верстатів Mitsubishi була наявність систем автоматизації та контролю точності різання, що дозволяє звести до мінімуму додаткову механічну обробку. До того ж, в Україні вже працює автоматична лінія Mitsubishi Electric для виробництва серійної продукції, де, окрім різання листів, здійснюється ще сортування, складування та маркування. Це дозволяє не тільки виключити можливі помилки внаслідок впливу людського фактора, але й забезпечити повний контроль над усіма етапами виробництва, а також мінімізувати витрати.

Murata Machinery, Ltd. — розрахунок на довговічність

Японський концерн Murata Machinery, Ltd. — відомий у світі виробник високоякісних електромеханічних координатно-пробивних пресів, листогинів, гільйотинних ножиць, оснащених сервоприводами та системами ЧПК.

Весь цикл виробництва обладнання Murata Machinery, як і у Mitsubishi, зосереджений на одному підприємстві, що виконує повний спектр робіт — від конструкторської розробки до складання. Виробництво комплектуючих також здійснюється власними силами, на своїх потужностях, з гарантією високої якості. Рівень виготовлюваного обладнання підтверджується тим, що воно широко використовується у приладобудуванні, для виготовлення високоточних деталей. За 80 років компанією накопичено багатий досвід з методів механічної обробки листового металопрокату, що не піддається термічному різанню.

Основна відмінність верстатів Muratec — довговічність і жорсткість. На думку керівників концерну, їх мета полягає у виготовленні пресів, здатних працювати протягом 20 років без ремонтів та заміни деталей. Придбаваючи таку техніку, вкладаючи в купівлю досить значні кошти, їх клієнти знають, що зможуть окупити інвестиції протягом 6–12 місяців, а потім ще 20–30 років отримуватимуть прибуток, витрачаючи мінімум коштів на сервісне обслуговування. Компанія залучає покупців не за рахунок низьких цін, знижок і рекламних обіцянок, а завдяки надійності й довговічності устаткування, у якого практично не буває поламок і простоїв.

Універсальні системи ЧПК Muratec дозволяють об’єднувати обладнання в єдину автоматичну лінію. Також вони легко комплектуються з верстатами компанії Mitsubishi. За допомогою додаткового оснащення роботами та маніпуляторами можна отримати автоматичний комплекс, здатний виконувати будь-які завдання у сфері листообробки. Причому, лише два верстати можуть позбавити підприємство від необхідності утримувати великий парк обладнання для післяопераційної обробки виробів, дозволяючи значно заощаджувати на енергоресурсах, скороченні кадрового складу, підвищуючи рентабельність і продуктивність.

Ще один факт — пробивні преси Muratec, як в Україні, так і в ЄС, коштують на даний момент на 20–30 % дешевше, ніж аналогічне обладнання широковідомих брендів.

Наразі техніка Muratec користується великою популярністю на американському й канадському ринках, а також у країнах Азії. В Європу продукція даної компанії прийшла порівняно нещодавно — всього лише 25–30 років тому, але відразу завоювала повагу споживачів: лише до Польщі, Туреччини, Франції щорічно постачається від 50 до 70 одиниць даного обладнання.

Гідроабразивне різання Belotti

Belotti — невелика італійська компанія, заснована в 1973 р., має власний конструкторський відділ, самостійно виконує механічну обробку, виготовляє й тестує устаткування власного виробництва, оснащуючи його комплектуючими, електронікою та системами ЧПК, пропонує замовникам повний спектр сервісних послуг. Серед ноу-хау цього підприємства — патенти на винахід спеціалізованих пристроїв, призначених для обробки різноманітних металів, використовуваних в аерокосмічній та авіаційній промисловості (переважно в ракетобудуванні), що висувають підвищені вимоги до якості обробки матеріалів. Замовниками комплексних ліній та верстатів Вelotti є Avio Aero, Safran, Europe Space Agency, Aster, NASA і т. ін.

Розпочавши з розробки системи для різання водою плит з неметалевих матеріалів товщиною 30–40 мм, конструктори Belotti запропонували конструкцію ванни для занурення оброблюваної деталі, що дозволяє гасити струмінь води. У подальшому, експериментуючи з абразивом різної зернистості й чистоти, застосовуючи більш потужні насоси та посиливши конструкцію станини, вони розробили технологію різання виливок з чорних металів товщиною 220 мм. Це неможливо виконати за допомогою плазмової різки, а застосування фрезерування, дискового або стрічкового пиляння — невиправдано дороге.

Один із напрямків, який компанія розвиває від перших днів свого існування, — гідроабразивна обробка композитів, органічного та броньованого скла, пластмас, клеєних і прогумованих матеріалів, шкіри, деревини і навіть паперу.

Наразі дане обладнання користується значним попитом в Україні, оскільки у нас активно розвиваються напрямки, що використовують для виробництва різноманітні матеріали без вмісту металів.

На даний момент ми пропонуємо українським споживачам здебільшого 3-осьові гідроабразивні верстати. Їх вартість у базовій комплектації, у тому числі ванна довжиною 2 м та шириною 1 м, не набагато перевищує китайські аналоги, але лишається доволі конкурентоспроможною завдяки очевидним якісним технологічним перевагам.

На сьогодні Belotti — постійний учасник виставок аерокосмічного напрямку, де її інноваційні розробки незмінно привертають увагу спеціалістів.

Високоточні преси-листогини COASTONE

Фінська компанія COASTONE — відомий виробник пресів з високою точністю процесу гину й надійною роботою протягом багатьох десятиліть, що зберігають незмінні якісні характеристики навіть у найскладніших умовах експлуатації.

На даний момент МАШІНТЕХ пропонує українським споживачам лінійку великих електромеханічних листозгинальних пресів серії G з О-подібною станиною, що виготовляються компанією COASTONЕ.

Відмінність цієї серії — жорстка О-подібна симетрична закрита рама, оптимізована методом кінцевих елементів, що забезпечує рівномірний розподіл зусилля гину впродовж всього контуру. Преси COASTONЕ оснащені системою ЧПК, що керує компенсацією прогину. Модельний ряд містить машини з максимальною довжиною гину від 900 до 4100 мм і максимальним зусиллям від 600 до 1500 кН. Стійки, встановлені за межами зони, є гнучкими, завдяки чому відсутнє обмеження по довжині деталі.

Беззаперечною перевагою електромеханічних листогинів COASTONЕ над традиційними гідравлічними є низьке енергоспоживання, відсутність у конструкції верстата масла і, як наслідок, його витоків. Швидкі й точні, вони абсолютно екологічно безпечні, а також не потребують частого технічного обслуговування. Рух верхньої балки виконується за рахунок кулько-гвинтових приводів та серводвигуна. Завдяки цьому досягається високе зусилля гину при низькому енергоспоживанні.

Верхня балка преса COASTONЕ забезпечена системою антипрогину — спеціальними гвинтовими вузлами, котрі, підтримуючи її, дозволяють рівномірно розподілити зусилля по всій довжині гину. Кожен вузол оснащено сервоприводом, керованим від ЧПК. Це дозволяє досягти точності позиціювання ± 0,005 мм.

Короткий час циклу обробки досягається завдяки скороченню часу розгону, високим значенням прискорення та гальмування, швидкій реакції серво-електричної привідної системи.

Механічне кріплення пуансонів і матриць типу Amada/Promecam або Wila. Існує можливість використання різних інструментальних систем і комбінацій інструментів.

Усі листогини компанії забезпечені стійками ЧПК з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, можливістю інтеграції в мережу, що дозволяє переглядати, імпортувати та експортувати файли, а також мають у наявності низку інших функціональних можливостей. Крім цього, верстати можуть бути оснащені додатковим екраном для графічного відображення функціональної роботи програмного забезпечення.

Окрім великих листогинів з О-подібною рамою, компанія COASTONЕ виготовляє також серію компактних пресів з С-подібною рамою, що вирізняються високою жорсткістю й надійністю.

Економічні рішення від INANLAR

Турецька компанія INANLAR, заснована в 1950 р., починала свій шлях з виготовлення ручних ножиць та слюсарного інструменту. Поступово розширюючи асортимент продукції штампами, гільйотинними ножицями та невеликими промисловими верстатами, вона в 1974 р. випустила перші гільйотинні прес-ножиці для обробки листа товщиною 10 мм. Поступово зайнявши місце серед лідерів турецького ринку, корпорація INANLAR на сьогоднішній день експортує свою продукцію в більш ніж 20 країн світу, пропонуючи сучасні верстати, що відповідають жорстким європейським стандартам якості.

На сьогодні асортимент продукції, що виробляється INANLAR, містить гільйотинні ножиці довжиною до 12 м і гідравлічні листозгинальні преси довжиною до 14 м, що розвивають зусилля 2000 т, а також установки плазмового та лазерного різання.

Стандартні гідравлічні листозгинальні преси INANLAR, оснащені ЧПК, являють собою моноблочну сталеву зварену конструкцію, що має від трьох до восьми осей для настройки конфігурації; опціонний 3D-контролер; систему пропорційного клапана, що відповідає за паралельність верхньої балки; варіанти ручного або автоматичного управління компенсацією гину за допомогою гідравліки; оснащені високоточною лінійною шкалою, кронштейнами передньої підтримки листа з упором, що рухаються по направляючих, хонінгованими та хромованими циліндрами, регульованими блоками заднього упору, автоматичним регулюванням ходу відповідно до кута гину, гідравлічною системою Hoerbgier та електричною системою Siemens.

До обов’язкових опцій входять контроль витрати масла в циліндрі, автоматичний, напівавтоматичний і ручний режими роботи, самоналаштування ваги з урахуванням товщини матеріалу та квадратної матриці, регулювання робочої швидкості, автоматична прив’язка осей, програмовані швидкості гину та заднього упору.

Встановлена на листозгинальних пресах INANLAR система ЧПК CybTouch12 оснащена кольоровим сенсорним екраном, контролером з інтерактивним сенсорним інтерфейсом, має 2D-графічний монітор і низку інших автоматичних функцій, що забезпечують постійною зв’язок з оператором.

Преси із зусиллям у 100 т призначені для обробки звичайної та нержавіючої сталі, забезпечують високу продуктивність та відмінну якість.

ТОВ «МАШІНТЕХ» ПРЕДСТАВЛЯЄ НА XVII МІЖНАРОДНОМУ ПРОМИСЛОВОМУ ФОРУМІ 20–23 ЛИСТОПАДА 2018 р.

Оптоволоконний лазерний верстат BODOR F3015–1000W

Технічні характеристики:

• суцільнолита станина із високоміцного чавуну з кулястим графітом дозволяє протягом багатьох років зберігати геометричну точність і стійкість до великих навантажень, що виникають під час високошвидкісних переміщень різання до 40 м/хв;

• міцний і легкий алюмінієвий портал забезпечує швидкі переміщення лазерної різальної головки;

• ЧПК система – планшетного типу, з великим інформаційним екраном

• відповідає всім сучасним вимогам ергономіки;

• інноваційна система керування програмним забезпеченням + CAD/CAM;

• стабільно висока точність різу;

• автоматичне регулювання фокусної відстані за допомогою системи ЧПК, що дозволяє з високою ефективністю виконувати різання листового металовальцювання різної товщини;

• контроль ймовірності зіткнення з перешкодою з метою запобігання виникненню аварійних ситуацій;

• автоматичний контроль переміщень вузлів верстата і деталей;

• автоматична система змащування рухомих елементів верстата для забезпечення високої швидкості роботи, що значно підвищує точність різання і подовжує термін служби напрямних;

• контроль наявності газу в магістралях;

• проста і безпечна система зміни сопел зі збереженням центрування променя;

• швидка заміна захисного скла;

• система відстеження помилок, що пов’язана з ЧПК;

• дистанційна діагностика 24/7 у режимі реального часу.

Комплектування від провідних світових виробників — Yaskawa, OMRON, HIWIN, MAXPHOTONICS, IPG.

Програмне забезпечення від компанії R&D (Швейцарія).


Про компанію BODOR

Рік заснування — 2002.

Виробничі площі — 27 000 м2.

Кількість співробітників — 2 500 осіб.

Конструкторське бюро — 200 осіб.

Виробнича потужність — 3000 оптоволоконних лазерних верстатів у рік.

Сертифікати CE, FDA, ISO 9001, BV, SGS, TUV.

Акції компанії високо котируються на ринку IPO.

Якість лазерних верстатів відповідає міжнародним сертифікатам CE, SGS, FDA, ISO.


ТОВ «МАШІНТЕХ»

вул. Степана Руданського, 3А, оф. 511,
м. Київ, 04112
тел.: +380 44 353 55 77
факс: +380 44 205 37 73
e-mail: info@met.biz.ua
http://met.biz.ua/
https://www.instagram.com/machentech/

facebook.com/machentech

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.