72-я Международная техническая выставка в Болгарии

72-и МЕЖДУНАРОДЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПАНАИР В  БЪЛГАРИЯ

26 сентября-01 октября 2016 г.

Международный выставочный центр, Пловдив

            Международният технически панаир в град Пловдив, България, е сред най-авторитетните делови форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. В неговото 72-о издание ще участват водещи компании от близо 40 държави.

            Основен акцент на Международния технически панаир е презентирането на иновации от най-модерните направления на бизнеса. Така се утвърди като най-престижната технологична среща на Балканския полуостров. Тя показва постиженията на световни лидери в рамките на 11 специализирани изложби:

 1. АВТОСВЯТ ПЛОВДИВ
 2. АКВАТЕХ - Международна изложба за технология и управление на водите
 3. АУТОТЕХ - Международна изложба за транспорт и сервизно оборудване
 4. ЕЛТЕХ - Международна изложба за електроника и електротехника
 5. ЕНЕКО - Международна изложба за енергетика и екология
 6. ИНФОТЕХ - Международна изложба за информационни технологии
 7. МАШИНОСТРОЕНЕ
 8. ИНТЕРМИН ЕКСПО - Международна изложба за минната индустрия
 9. СТРОЙТЕХ - Международна изложба за строителни материали, машини и технологии
 10. РОБОХАЙТЕХ - Международна изложба за роботи и роботизирани ситеми
 11. ХИМИЯ - Химическа промишленост

           

            Изложителите демонстрират последно поколение технологии, машини, материали, оборудване и услуги в над сто сектора на икономиката.

            Тази година браншовата панорама се обогати с новата изложба за роботи и роботизирани системи РОБОХАЙТЕХ.  Посетителите ще видят състезание с дронове и филми, заснети с тях.

            За първи път се създава СМАРТ ПАЛАТА,  в която ще бъдат представени върхови хайтех разработки.  Новост е СТАРТЪП ЗОНАТА  за млади изобретатели и предприемачи.

            Най-атрактивната специализирана изложба е АВТОСВЯТ, известна с премиерите на последни  модели автомобили от марки на световни производители и с богатата гама от автобуси, микробуси, товарни и специализирани автомобили.

            За първи път се правят ТУНИНГ ЗОНА  и СЕКЦИЯ „КАР АУДИО“, които включват технологии, техника и демонстрации за преобразяване на коли със силови, визуални и звукови ефекти. В новия КАРАВАН САЛОН ще бъдат презентирани модерни кемпери и каравани.

            Резервни части, гаражно и сервизно оборудване, съоръжения и продукти за бензиностанции и газостанции предлага АУТОТЕХ.

            Най-големи и най-предпочитани от посетителите специалисти са изложбите СТРОЙТЕХ и МАШИНОСТРОЕНЕ, тъй като дават пълна представа за новостите в двата отрасъла. В СТРОЙТЕХ по-широко ще бъдат представени тежка строителна механизация, енергоспестяващи технологии и системи, конструкции за различни видове сгради. Трендът в МАШИНОСТРОЕНЕ са нанотехнологиите и тяхното приложение.

            Най-динамично се развиват изложбите АКВАТЕХ,  ЕЛТЕХ и ЕНЕКО.  Голям е интересът и към изложбите  ИНФОТЕХ, ИНТЕРМИН ЕКСПО И  ХИМИЯ.

            Освен иновативни продукти, посетителите могат да видят творби на графичния дизайн с креативни идеи за визуална комуникация. В специална артзона ще бъдат подредени творби на участници в 20-ото издания на ЕДИНСТВЕНИЯ В СВЕТА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ПАНАИРЕН ПЛАКАТ.

            СЪПЪТСТВАЩАТА ПРОГРАМА включва конференции, семинари, презентации и срещи, фокусирани върху иновациите, инвестициите, международното сътрудничество, енергийната ефективност и екологията, финансирането на проекти. Тя предоставя допълнителни възможности за създаване на бизнес контакти и партньорства.

            Деловото посещение на Международния технически панаир може да се съчетае с вълнуващо запознаване с АТРАКТИВНИЯ ГРАД ПЛОВДИВ, който ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година. Той е обявен за най-стария жив град в Европа заради неговата 8-хилядолетна история. Класиран на 3-о място в класацията „Топ 10 на най-красивите древни градове в света”, а Lonely Planet му отреди шесто място в „Топ 10 дестинации за 2015 г.“.

            „Перлата на Пловдив е Старият град, който е запазил  пластове от праисторията, тракийската, елинистическата, римската и византийската ера, Средновековието, Възраждането и Новото време. Изключително добре са запазени римските паметници и мозайки, както и църквите и възрожденските къщи, повечето от които са превърнати в музеи или бутикови хотели и ресторанти. Пловдив разполага с голямо разнообразие от художествени галерии и музеи“, пише  в сайта на Europen Best Destinacion.

            Гостите на панаира могат да се потопят в артистичната атмосфера на града, тъй като по това време се провежда Есенният салон на изкуствата, в който са включени много изложби, концерти, пърформанси  и други културни събития.

www.fair.bg

 

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.