Звіт за результатами проведення XIX міжнародної спеціалізованої виставки пожежно-рятувального обладнання «ТЕХНОЛОГІЇ ЗАХИСТУ/ПОЖТЕХ-2021»

З 15 по 18 червня 2021 року на території Міжнародного виставкового центру відбулася провідна подія для України у сфері пожежно-рятувального обладнання – XIX Міжнародна спеціалізована виставка «Технології захисту/ПожТех-2021».

Захід вже традиційно було проведено в єдиному форматі з ІІ Міжнародною спеціалізованою виставкою систем безпеки та охорони Expert Security-2021, XVІI Міжнародною спеціалізованою виставкою у сфері ОПК «Зброя та безпека-2021» та ХII Міжнародним авіакосмічним салоном «Авіасвіт-ХХІ».

Виставки відвідали ряд почесних гостей, серед яких і ті, що напряму повʼязані із функціонуванням системи цивільного захисту та громадської безпеки:

  • Тимчасово виконуючий обов’язкиГолови Державної служби України з надзвичайних ситуацій – Олег Мельчуцький
  • Заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій – Руслан Білошицький
  • Заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій – Микола Ільченко
  • Голова Служби безпеки України – Іван Баканов
  • Заступник Міністра внутрішніх справ України – Антон Геращенко
  • Голова Державної прикордонної служби України – Сергій Дейнеко
  • Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України – підполковник – Юрій Щиголь
  • Командувач Національної гвардії України – генерал-лейтенант Микола Балан

Основні статистичні показники 4 виставок:

Площа – близько 30 000 кв.м:

  • 27 000 кв.м у павільйонах
  • 3 000 кв.м на відкритих майданчиках

Кількість підприємств-учасників - 348

Кількість унікальних відвідувачів – 21 681 осіб

Безпосередньо у виставці «Технології захисту/ПожТех-2021» взяло участь 51 підприємство – українські та іноземні виробники і дистриб’ютори протипожежної продукції.

Окрім того, на виставкових майданчиках було продемонстровано 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій в експозиції виставки була представлена Інститутом державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту та Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.

У рамках ділової програми виставки Департаментом ресурсного забезпечення ДСНС України було проведено дводенний семінар з начальниками управлінь (відділів, секторів) ресурсного забезпечення територіальних органів, підрозділів центрального підпорядкування, навчальних закладів та спецформувань системи ДСНС.

НВП "ОЗОН С" провело семінар на тему: "Виконання рекомендацій ДСНС України щодо проєктування, експлуатації та технічного обслуговування автоматизованих систем централізованого оповіщення"

Серед відвідувачів виставки – представники ДСНС, аварійно-рятувальні служби різного підпорядкування, волонтери-вогнеборці, територіальні громади та фахівці із пожежної безпеки та охорони праці з усієї України.

Техніка

Пожмашина – один із небагатьох українських виробників пожежної, рятувальної та спеціальної техніки, продемонстрував свою новинку АЦ-8-50 (TGS 26.360)-530Mn. Автоцистерна пожежна призначена для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного озброєння (ПТО) та служить для гасіння пожеж водою і повітряно-механічною піною. Машина на повнопривідному шасі з можливістю міжколісного та міжосьового блокування. Пожежна машина призначена, в першу чергу, для районів з безводними ділянками та бездоріжжям.

Інший представлений на виставці пожежний автомобіль – пожежна автодрабина на потужному китайському шасі вантажівки Howo (6х4), виготовленому групою CNHTC (в Україні представлена ТОВ «Спецтехноекспо»). Крім власне драбини, яка забезпечує максимальну робочу висоту в 32 м, машина має запас води (до 5 м куб.) і піноутворювача. Сьогодні опрацьовується питання про локалізацію виробництва в Україні – планується встановлювати цистерну вітчизняного виробництва.

Більше у відео: https://www.youtube.com/watch?v=ma1Zin9_J84

Телекард-Прилад представив пересувний пункт управління, що був замовлений ДСНС України і уже залучався під час гасіння  масштабних пожеж на території Луганської області у 2020 році. ППУ призначений для забезпечення автономної роботи керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та цілого ряду інших цілей.

Авіакомпанія «Українські вертольоти» презентувала модернізований вертоліт Мі-8МТВ-1, що використовується для пошуково-рятувальних робіт і для аеромедичної евакуації та був задіяний в миротворчих місіях ООН у Республіці Малі, Сомалі, Республіці Джибуті.

Цей вертоліт працює 24/7 з готовністю надати допомогу постраждалим протягом 30 хвилин після отримання завдання. Вертоліт може працювати автономно, без допомоги наземних служб, визначаючи місце розташування потерпілих, забезпечуючи пошук і порятунок людей», - розповів глава правління авіакомпанії «Українські вертольоти» Володимир Ткаченко.

Цікавинки

Весь спектр спорядження та обладнання як для професійних пожежних, так і для добровольців-вогнеборців був представлений на стендах компаній Укрпожстандарт, ЮАСафеті, Пожсоюз, Спецпріа, Тараніс, Крок, Таланлегпром, Пайрокул, Захисні технології України, Ecotest, Атемлюфт-Газ Техніка, Юнайтед Рісерч (Fireco) та Юков Лтд. Каски, спеціальне та захисне взуття і бойовий одяг пожежних, пожежне та аварійно-рятувальне обладнання, продукція для боротьби із лісовими пожежами, захисний одяг та взуття, стійке до рідких хімічних речовин та інфекційних агентів, засоби радіаційного контролю – все це  можна було побачити і ознайомитися із принципами роботи під час виставки.

Fireport (Чехія) продемонстрували доступні та ефективні системи оповіщення про надзвичайні події для добровольчих пожежних команд. У Чехії та Словаччині понад 800 пожежних дружин довіряють компанії FIREPORT та використовують усі доступні функції системи. Система забезпечує оповіщення через SMS, автоматичні телефонні дзвінки, додатки на смартфонах (Android + iOS) і пейджингові мережі. Компанія також постачає в пожежні частини обладнання для забезпечення додаткового комфорту й інформації, як-от РКД-монітори (відомості щодо інциденту, карти, зворотній зв’язок від пожежника), принтери (друк відомостей і карт), гучномовці (автоматичне відтворення інформації щодо поточного інциденту) і автоматику (автоматичний запуск компресора повітря, відкриття воріт, увімкнення світла).

Kyiv Lifeguard Service від КП "Плесо" − муніципальний сервіс, основною метою якого є запобігання нещасним випадкам на офіційних пляжах Києва. Представники Kyiv Lifeguard Service показали всім охочим рятувальне спорядження, з яким вони працюють, та ознайомили з основними принципами роботи (відеорепортаж за посиланням: https://www.facebook.com/pleso2016/videos/331721204998422).

Одразу 3 компанії презентували водолазне спорядження та обладнання як для рятувальників, так і спеціальних підрозділів армії, спецслужб та правоохоронних органів. На стендах Тетіс – Дихальні системи, Системи життєзабезпечення та Професіональні водолазні рішення була можливість ознайомитися з продукцією, що використовується під час підводно-технічних, рятувальних, аварійно-рятувальних робіт та спеціальних операцій.

Трендом виставки цього року стали системи сповіщення: 4 компанії представили продукцію у цій сфері. До добре знайомих на ринку гравців Озон С та Оптіма-Комплекс цьогоріч приєдналися нові компанії Вуличне Радіо та ICOM Systems. На стендах підприємств було продемонстровано роботу систем сигналізації та аварійного оповіщення населення, багатофункціональних автоматизованих систем управління техногенною безпекою та оперативно-диспетчерського і гучномовного зв'язку.

Компанія Пожсоюз експонувала великий асортимент протипожежної продукції: вогнегасники, протипожежні двері, пожежні рукави, пожежні шафи, щити, стенди тощо.

Ще однією цікавинкою виставки стала продукція компанії LogicPower – автономна сфера порошкового пожежогасіння LogicPower Fire Stop, що застосовується для гасіння вогню при горінні твердих, рідких і газоподібних речовин, а також для усунення загоряння електроустановок та електрообладнання, що знаходяться під напругою. Максимально прості в експлуатації автономні вогнегасники LogicPower Fire Stop впливають на вогнище пожежі на початковій стадії загоряння, запобігаючи поширенню полум'я. Якщо встановити вогнегасник в пожежонебезпечної зоні, при загорянні пожежа буде локалізована автоматично, без участі людини.

Справжньою фішкою і прикрасою події стала фотовиставкаПавла Петрова – пожежного фотографа, рятувальника ГУ ДСНС України у м. Києві. На виставці він представив світлини, зроблені під час бойових виїздів підрозділів столичного гарнізону з самого епіцентру надзвичайних подій. За словами Павла, його мета – створити своєрідний бренд столичного рятувальника, зробити його впізнаваним і залишити для кожного з них щось красиве на згадку про довгі роки служби.

До зустрічі 27-30 вересня 2022 року під час XX Міжнародної спеціалізованої виставки "Технології захисту/ПожТех"!

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.