Автомати «Пригма-Прес» підкорюють світ!

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ВЕРСТАТИ ТА ОБЛАДНАННЯ»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Прес» уже переступив поріг свого стодвадцятиріччя і, незважаючи на всі складнощі сьогодення, продовжує успішно зростати та розвиватися, освоюючи нові напрямки діяльності, пропонуючи високоякісну та затребувану сьогодні на світовому ринку продукцію, живучи сьогоденням і з надією дивлячись у майбутнє.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Прес» є єдиним в Україні підприємством, яке випускає повну гаму обладнання для переробки дроту.

 

Номенклатура продукції «Пригма-Прес»:

  • автомати для виготовлення одно- та двоосновного колючого дроту;
  • автомати дво-, шести- та восьмипоточні для виготовлення фібри з механізмом для орієнтованого укладання фібри в картонні коробки;
  • автомати для виготовлення цвяхів спеціальних з двома головками;
  • автомати дротяно-цвяхові;
  • автомати правильно-відрізні;
  • автомати пружинонавивальні;
  • автомати шайбонавивальні;
  • автомати для виготовлення сітки Рабиця;
  • супутнє обладнання для цвяхового виробництва;
  • малогабаритні верстати тощо.

Загалом — понад 50 моделей автоматів, кожен із яких можна модернізувати за бажанням замовника.

Незважаючи на важкий стан в Україні, підприємство зберегло свій напрям і колектив. За період воєнного стану було виготовлено та відправлено обладнання та запасні частини для підприємств Румунії, Болгарії, Казахстану.

Особливої уваги заслуговують автомати для виготовлення одно- та двоосновного колючого дроту (АКП7001, АКП7003), а також автомати для виготовлення металевої фібри (ЛПФ8, ЛПФ6, АМФ1).

АКП7001

Автомат для виготовлення одноосновного колючого дроту. Працює з трьома бунтами дроту, розташованими на непривідних розмотувальних пристроях.

АКП7001

На одному з них (намотковий барабан) розташовується бунт термічно обробленого дроту Ø2,8 мм (не менше 350 н/мм 2), з якого виготовляється основа кінцевого виробу. На два інших встановлюються бунти дроту Ø2,0 мм, призначеного для виготовлення шипів (термічно необроблений, не більше 1180 н/мм 2).

На дроті, що є основою, у процесі обробки виконується рифлення (періодичне плющення). Два інших бунти, що слугують для утворення шипів, заправляються в автомат з двох сторін у схрещеному між собою вигляді. У процесі їх обробки відбувається відрізка з утворенням вістря та закрутка на основу.

Кінцевий виріб намотується на барабани масою по 35 кг. Для контролю цього процесу на АКП7001 встановлено спеціальний лічильник довжини, який автоматично зупиняє верстат після досягнення максимальної ваги.

АКП7003

Автомат, що оснащується додатковим барабаном, призначений для виготовлення двоосновного колючого дроту типу JOVA на основі дроту Ø2,5 мм (термічно обробленого, не менше 350 н/мм 2). Шипи виготовляються з дроту Ø2,0 мм (термічно необробленого, не більше 1180 н/мм 2). У порівнянні з одноосновним дротом JOVA має більшу міцність на розрив. Крім того, шипи в ньому надійніше утримуються завдяки двом схрещеним основам.

 

Конструктивно в АКП7003 збільшено продуктивність і довговічність роботи автомата завдяки встановленню приводних валів на підшипниках кочення. Механізм контролю дозволяє здійснювати намотування колючого дроту в бунт і вчасно відключити автомат. Застосування спеціального механізму дозволяє виконувати закрутку шипів безпосередньо між двома основами, що сприяє міцному закріпленню шипів.

Для виготовлення 1 тонни двоосновного колючого дроту JOVA з кроком розташування шипів 75 мм потрібно 630 кг дроту Ø 2,5 мм і 370 кг дроту Ø 2,0 мм. Довжина 1 тонни такого виробу становить 8,2 км. В одному бунті вагою 35 кг — 286 метрів колючого дроту. Продуктивність автомата за зміну при коефіцієнті використання устаткування 0,8 становить 920 кг.

Автомати, які призначені для виробництва металевої фібри для армування залізобетонних конструкцій, оснащені частотним перетворювачем до двигуна, що дозволяє здійснювати плавний розгін і плавну зупинку автомата та розмотувальних пристроїв, а також проводити регулювання продуктивності та здійснювати налагоджувальні роботи в поштовховому режимі.

Восьми­поточний автомат ЛПФ8

Призначений для виробництва металевої анкерної та хвилястої фібри з дроту сталевого низьковуглецевого загального призначення, термічно необробленого, з межею міцності на розрив δ = 950–1500 МПа, що постачається в котушках або бунтах з рядним намотуванням. Крім того, на ЛПФ8 можна виготовляти хвилясту фібру за кресленнями замовника.

Технічні характеристики розмотувального пристрою (8 штук):

Для укладання фібри в картонну тару безпосередньо біля верстата автомат мод. ЛПФ8 може бути укомплектований відповідним механізмом.

Технічна характеристика механізму для орієнтованого укладання фібри в картонні коробки:

За бажанням замовника упаковка може бути іншої ваги, а коробки — інших розмірів

Автомат для виготовлення металевої фібри мод. ЛПФ8

Шестипоточний автомат ЛПФ6

Використовується для отримання хвилястої, анкерної та інших типів фібри довжиною 50 та 60 мм. Наявність перетворювача частоти асинхронного двигуна верстата дозволяє регулювати швидкість переміщення дроту і, відповідно, продуктивність, а також виконувати налагодження процесу. Для пакування готових виробів у картонні коробки верстат може бути укомплектований відповідним механізмом.

Двопоточний автомат АМФ1

Призначений для виробництва фібри з низьковуглецевого термічно необробленого сталевого дроту. Він дозволяє виготовляти за годину до 90 кг фібри завдовжки 50 і 60 мм. Стандартна комплектація включає верстат, два пристрої, що розмотують дрот, та один набір інструменту, який може бути підібраний індивідуально, відповідно до потреб замовника.


ТОВ «ХЗ КПУ «ПРИГМА-ПРЕС»
29000, Україна, м. Хмельницький, вул. Правди, 6
Тел./факс: +380 382 765487, 783001
Моб. +380 67 122-85-31
Тел. приймальні: +380 382 720589
E‑mail: prigma-press@ukr.net
Сайт: prigma.km.ua

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.