Це вигідно: верстати HAAS — в лізинг

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «СТАНКИ И ОБОРУДОВАНИЕ»

Haas — виробник універсальних верстатів загального машинобудування, які підходять і для спеціальних завдань. Компанію засновано в 1983 році, вона входить у п’ятірку найбільших виробників металорізальних верстатів у світі.

Тарас Скрипник, «Абпланалп Україна», керівник підрозділу HAAS: «Haas Automation щорічно випускає більше 15 000 верстатів, а також роботизовані осередки, поворотні столи, податчики прутка та штучні заготовки. Розробка унікального роботизованого осередку в десятки разів скоротила процес налагодження обладнання. Це дозволило створити лінійку високопродуктивних комплексів, що вирішують складні технічні завдання навіть у базовій комплектації.

Ми пропонуємо верстати Haas в лізинг за держпрограмою кредитування бізнесу «5-7-9» з процентною ставкою в гривні. Це унікальна пропозиція, в Україні вона доступна лише в нас».

Більше тридцяти років ми постачаємо в Україну металообробне обладнання провідних західних і азійських виробників. Холдинг «Абпланалп» працював з українськими промисловими підприємствами ще до проголошення незалежності в 1991 році. Токарні та фрезерні верстати Haas Automation — це наш профіль.

Сьогодні в Україні лише «Абпланалп» пропонує верстати в лізинг за програмою «5-7-9». Наприклад, це можливість за ті ж самі гроші запустити відразу три верстати замість одного, втричі швидше розвивати бізнес. Відсоткові ставки програми нижчі за рівень інфляції гривні. Завдяки цьому взяти верстат у лізинг зараз вигідніше, ніж купити.

Підготовка персоналу та популяризація робітничих професій

Від самого заснування Haas створює систему підготовки персоналу в кожній країні, де розвиває дилерську мережу. Серед інших популярних розробок — лінійка верстатів для університетів, технікумів і навіть шкіл, яка дозволяє в повному обсязі оцінити можливості сучасної техніки і стати оператором.

У 1999 році Джин Хаас, засновник Haas Automation, створив фонд Gene Haas Foundation, що всіляко підтримує студентів, які вивчають технології виробництва та металообробки, а також виділяє гранти навчальним закладам. Щорічно в Україні трійка переможців отримує фінансування на проведення досліджень і оснащення лабораторій. Ряд українських університетів і коледжів вже отримали гранти цього фонду.

Ще один перспективний напрям — організація та підтримка щорічного конкурсу професійної майстерності WorldSkills. Починаючи з 2021 року «Абпланалп Україна», як офіційний представник Haas Automation в Україні, виступає спонсором WorldSkills Ukraine.

На жаль, у нашій країні досі дефіцит кваліфікованих кадрів, хоча зарплата програміста верстата з ЧПК доволі висока. Склався стереотип непрестижності робітничих професій, тому дуже важливо популяризувати підготовку спеціалістів, які розвиватимуть економіку країни.

Підтримка підприємців-початківців

Ми допомагаємо створювати та розвивати бізнес. Співпрацюємо з компанією ULF, яка надає послуги фінансового, оперативного та зворотного лізингу. Зараз в Україні діє антикризова держпрограма «5-7-9» з процентною ставкою в гривні. Вона доступна для всіх, але тільки в нас за цією програмою можна взяти в лізинг верстат.

Відсоткові ставки «5-7-9» втричі менші звичайних, а минулорічна інфляція гривні перевищила 10 відсотків. Це робить лізинг найвигіднішим рішенням для малого бізнесу. Замість заморозки обігових коштів розумніше взяти верстат в лізинг: сплатити 30% вартості та почати заробляти, а решту 70% — повернути за «5-7-9». Чудова можливість для старту.

Haas створює рішення для підприємців-початківців, готових придбати один-два верстати й організувати невелике виробництво. В Україні це поки не настільки популярна модель, як у США. Втім, такі підприємства відкриваються все частіше. Лінійка верстатів під одиничне та малосерійне виробництво — якраз для такої справи. Спрощена конструкція, низька ціна: початківець може відкрити виробництво буквально «в гаражі».

Роботизація й автоматизація

Основна лінійка Haas орієнтована на середньосерійне виробництво. Саме такі верстати найчастіше постачають в Україну. Вони періодично оновлюються та дообладнуються, зокрема й системами, які підвищують автоматизацію. Haas пропонує низку продуктів автоматизації верстатів ЧПК власного виробництва: одно- та двоосьові поворотні столи, податчики прутків, станції палетизації. Компанія суттєво оновила лінійку автозавантажувачів для токарних і фрезерних верстатів. Торік реалізовано спільний проект з компанією FANUC, світовим лідером з продажу промислових роботів. Підсумком стало створення роботизованого осередку, повністю інтегрованого в ЧПК Haas.

Рішення стало революційним. Раніше, коли ми окремо поставляли на підприємство верстат і робота, процес монтування, попередньої перевірки, розробки та доукомплектації спеціальними модулями займав місяць. З появою стандартних роботизованих осередків Haas процес спростився та прискорився до одного дня.

Визначившись з опціями, замовник отримує робота зі вказаним гріпером, огорожею і столиком для деталей. Сервіс-інженеру залишається тільки увіткнути кабель у верстат, і процес інтеграції завершено. Керування роботом відбувається безпосередньо з ЧПК. Навчитися налагодженню можна за день.

Спершу Haas презентував одну модель роботизованого осередку, зараз розроблено вже три, і кількість сумісних з ними верстатів постійно росте.

Лізинг

Коли до нас звертаються потенційні клієнти, ми завжди пояснюємо, які пакети документів потрібно зібрати, та ведемо переговори з лізинговими компаніями заради отримання клієнтом найкращих умов. Це важливо для нас, бо з лізингом виробник швидше розвивається та купує більше сучасного обладнання.

Підприємці-початківці нерідко використовують лізинг для створення та розвитку власного виробництва. Разом із ULF саме це ми і пропонуємо: візьміть у лізинг верстат Haas на найвигідніших умовах і реалізуйте задумане вже зараз.

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.