2022 рік — один із найкращих в історії Fritz Studer AG

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ВЕРСТАТИ ТА ОБЛАДНАННЯ»

Понад 60 журналістів із 20 країн світу взяли участь у пресконференції, що відбулася в лютому у штаб-квартирі компанії STUDER (Тун/Штеффісбург, Швейцарія). Традиційно нестандартно, креативно і дуже інформативно було представлено нові зразки обладнання та підбито підсумки минулого року


Менеджмент Fritz Studer AG: Стефан Штоль, Єнс Блехер, Сандро Боттаццо, Даніель Хубер

Відкриваючи конференцію Fritz Studer AG і вітаючи представників преси, генеральний директор Єнс Блехер (Jens Bleher) зазначив: «Рівно 111 років тому Фріц Штудер заснував свою компанію тут, у Штеффісбурзі. З того часу його фірма — піонер у галузі круглого шліфування — представила незліченну кількість технологічних нововведень. Ця давня традиція сьогодні є нашим зобов’язанням на майбутнє». Тим більше приємно, що у 2022 фінансовому році STUDER вдалося продовжити успішне зростання та значно збільшити продажі. На 2023 рік перспективи також дуже позитивні. «Після чудового ривка наприкінці року компанія STUDER почала 2023 рік з повними портфелями замовлень і прискоренням», — підкреслив Єнс Блехер.

«Після чудового ривка наприкінці року компанія STUDER почала 2023 рік з повними портфелями замовлень і прискоренням» — Єнс Блехер

 

Позитивний розвиток ситуації із замовленнями

«Загалом, це був третій найкращий рік в історії нашої компанії з точки зору замовлень, що надходять», — зазначив у своєму виступі керівник служби безпеки Сандро Боттаццо (Sandro Bottazzo). Очікування були перевищені в усіх регіонах продажу. Окремі країни, як-от Туреччина, навіть зафіксували найвищий обсяг замовлень за всю історію компанії.

Компанія STUDER, світовий виробник високоточних шліфувальних верстатів, працює в усьому світі. «У 2022 році нам вдалося ще більше розширити нашу присутність на найважливіших світових майданчиках і збільшити частку ринку», — резюмує пан Боттаццо.

«Цей рік був одним із найкращих в історії нашої компанії за обсягом замовлень, що надходять» — Сандро Боттаццо

Ситуація із замовленнями у 2022 році характеризувалася зростанням практично на всіх ринках. Частка нових клієнтів становила 37 відсотків. Грудень також став другим найкращим місяцем в історії.

«Загалом у 2022 році нам вдалося ще більше розширити нашу присутність на найважливіших світових майданчиках і збільшити частку ринку» — Сандро Боттаццо

Значний внесок у цей позитивний розвиток зробили споживачі з аерокосмічного та енергетичного сегментів промисловості. Виробники інструменту, пресформ, а також машинобудівники мали стабільно високу частку в загальному портфелі замовлень STUDER. Невеликі та середні за розміром підприємства, що виконують прецизійну обробку, і контрактні виробництва, як і раніше, є найбільшим окремим сегментом замовників компанії, тоді як у автомобілебудівників намітився спад, що передусім позначилося на попиті на серійні машини. «Але хороше позиціонування на ринку та великий портфель замовлень дуже допомагають нам», — підкреслив С. Боттаццо.

Успіх завдяки широкому портфоліо

Широкий асортимент продукції, що відповідає різним вимогам клієнтів, є візитною карткою та важливою складовою успіху STUDER. У 2022 фінансовому році намітилася позитивна динаміка продажів як універсальних, так і внутрішньошліфувальних верстатів. Верстатом STUDER, що найбільше продається, знову став універсальний круглошліфувальний верстат S33, призначений як для одиничного, так і серійного виробництва деталей різних розмірів.


Універсальний круглошліфувальний верстат Studer S31

Фаворити, S31 та S41, також продавалися дуже добре. Завдяки верстатам для внутрішнього круглого шліфування компанія STUDER вдруге досягла найкращого річного результату за всю історію своєї діяльності. Технологія WireDress®, призначена для точного виправлення шліфувальних кругів на металевій зв’язці, що забезпечує максимальну продуктивність, також була затребувана в рекордних обсягах.


Верстат Studer S41

Ми стали ближче до своїх клієнтів та ефективніше

У 2022 році компанія STUDER встановила черговий рекорд із продажу. «На всіх бізнес-напрямках поставлено свої власні рекорди.

За кількістю виконаних капітальних ремонтів це був другий за результатом рік в історії нашої компанії», — зазначив Сандро Боттаццо. У зв’язку з інтенсивним розвитком STUDER ще більше розширила мережу своєї сервісної підтримки. У результаті вона стала доступнішою для клієнтів, а швидкість реагування на запити підвищилася. Крім того, багато бізнес-процесів було оцифровано й оптимізовано.

«Ми й надалі будемо підвищувати рівень обслуговування клієнтів, бути до них ближчими та ефективнішими», — підкреслив пан Боттаццо.

«На всіх бізнес-напрямках поставлено свої власні рекорди. За кількістю виконаних капітальних ремонтів це був другий за результатом рік в історії нашої компанії» — зазначив Сандро Боттаццо

Розробка нових продуктів

Крім того, 2022 фінансовий рік приніс безліч нових розробок і розширення асортименту продукції. «Завдяки нашим передовим продуктам, інноваційним технологіям і рішенням для конкретних застосунків ми можемо ще краще реагувати на потреби наших клієнтів», — підкреслив у своєму виступі Даніель Хубер (Daniel Huber), технічний директор STUDER. З одного боку, на китайський ринок було виведено в новій версії перевірений часом універсальний круглошліфувальний верстат KC33 CNC. З іншого боку, завдяки ecoGrinder китайські клієнти мають економічне рішення для виробництв початкового рівня. На сьогодні вже велику кількість даних верстатів продано.


Studer S36

«У 2022 році практично на кожній великій виставці ми представляли чергову новинку», — зазначив Д. Хубер. Серед них був і Studer S36 на виставці GrindingHub у Штутгарті. Він закриває собою наявний раніше в портфоліо пропуск між S11 і S22, і, серед іншого, особливо затребуваний для виробництва компонентів електромобілів. Цікаво й те, що S36 постачається в інноваційній концепції контролю енергоспоживання.


Studer S22

А ось новий S100 був продемонстрований на виставці BIMU в Мілані як ідеальний високоточний універсальний внутрішньошліфувальний верстат початкового рівня з ЧПК.


Studer S100

«У 2022 році практично на кожній великій виставці ми представляли чергову новинку» — Даніель Хубер

Більше машин із C.O.R.E.

C.O.R.E. — революційна апаратна та програмна архітектура UNITED GRINDING Group, що поєднує кілька брендів, використовується на дедалі більшій кількості машин. C.O.R.E. забезпечує управління верстатами та інтелектуальний зв’язок між ними, що дозволяє зручно та просто конфігурувати їх під конкретні завдання виробництва, у чому також допомагають і контактні датчики останнього покоління.

Стійка ЧПК C.O.R.E. є великим сучасним мультисенсорним дисплеєм з інтуїтивно зрозумілою взаємодією та численними можливостями візуалізації для більш ефективного виробництва.

У 2022 році компанія STUDER вже змогла переобладнати чотири типи машин стійками C.O.R.E. та продовжить оснащення ними внутрішньошліфувальних верстатів наступного року.

«Лише ті виробники, які пропонують інтелектуальні машини з інтуїтивно зрозумілим управлінням, цифровими системами підтримки та моніторингу, варіантами автоматизації та ефективним адмініструванням процесів, досягнуть успіху в майбутньому», — підкреслив Даніель Хубер

Проблеми ланцюжків поставок

Ситуація з ланцюжками постачання залишалася важливою темою у 2022 році. Генеральний директор Studer Єнс Блехер зазначив: «Незважаючи на напружену ситуацію на ринках закупівель, наша операційна група разом із інженерами знайшла рішення, що підвищили надійність виробництва для дотримання дуже конкурентоспроможних термінів постачання».

Цьому також сприяло підтримання стабільних і довгострокових партнерських відносин із нашими постачальниками». До того ж, на даний момент позитивно позначилося те, що компанія STUDER вже протягом кількох років планує ланцюжок поставок, ґрунтуючись на оцінці ризиків, щоб звести до мінімуму залежність від одного джерела там, де це доцільно і можливо.

Ще одним чинником успіху була тісна співпраця між інженерами та відділом закупівель, що дозволяло своєчасно оцінювати альтернативні компоненти, якщо виявлялися вузькі місця.

«Незважаючи на напружену ситуацію на ринках закупівель, наша операційна група разом із інженерами знайшла рішення, що підвищили надійність виробництва для дотримання дуже конкурентоспроможних термінів постачання» — Єнс Блехер

Інвестиції в майбутнє

Корпоративна філософія STUDER включає регулярні та послідовні інвестиції в усі сфери діяльності компанії. «Ми переконані, що це збереже конкурентоспроможність наших підприємств і що машини STUDER зі знаком «Зроблено в Швейцарії» зможуть заявити про себе на світовому ринку в довгостроковій перспективі», — наголосив у своєму виступі операційний директор Стефан Штоль (Stephan Stoll).

Після редизайну та модернізації складання основну увагу останніми роками було приділено обладнанню для механічної обробки. У 2022 році різні проєкти сприяли підтримці його в актуальному стані, приділяючи особливу увагу автоматизації та оцифровці.

У наступному фінансовому році планується оновлення та розширення виробництва шпиндельних вузлів, а також комплексна модернізація складської та логістичної інфраструктури до 2025 року.

Навчання та привабливі кар’єрні можливості

Можливості освіти та кар’єри також можуть бути покращені за рахунок інвестицій. «Сучасні робочі місця та навчання на найвищому рівні гарантують, що ми залишаємося привабливими як роботодавець і залучаємо найкращих фахівців і найкращих співпрацівників у часи нестачі кваліфікованих робітників», — продовжив пан Штоль.

STUDER самостійно навчає своїх фахівців і пропонує їм привабливі можливості кар’єрного зростання та підвищення кваліфікації. Генеральний директор Єнс Блехер підкреслює важливість добре навчених співпрацівників для технологічної компанії: «STUDER завжди надавав повну підтримку співробітникам у їхній професійній підготовці. Сьогодні учні становлять понад 11 відсотків від загальної кількості працівників. Ми враховуємо це, чимало інвестуючи, як і в попередні роки, у верстати з ЧПК останнього покоління, призначені для навчального процесу».

Молодь, як і раніше, особливо тішить успіхами на професійних чемпіонатах світу. Вигравши золоту медаль на SwissSkills, полімеханік Джил Бейтлер знову зміг досягти успіху, здобувши срібну медаль на Euroskills, і увінчав свій видатний виступ бронзовою медаллю на WorldSkills у Канаді. Генеральний директор Єнс Блехер підкреслив: «Ми дуже задоволені успіхами Джила і розглядаємо його високі рейтинги на міжнародному рівні як підтвердження послідовної та довгострокової роботи всієї нашої команди з професійного навчання молодих співпрацівників».

«STUDER завжди надавав повну підтримку співробітникам у їхній професійній підготовці. Сьогодні учні становлять понад 11 відсотків від загальної кількості працівників» — Єнс Блехер

Сьомий конкурс на премію Fritz Studer Awards

Найталановитіші фахівці та інноваційні ідеї також просуваються через «Премію Фріца Штудера». Премія за дослідження в розмірі 10 000 швейцарських франків присуджується всьоме і призначена для студентів європейських університетів і технічних коледжів. Вони можуть презентувати свої роботи з таких сфер, як «Інноваційні концепції машин», «Цифрові рішення для підтримки процесу шліфування» або «Альтернативні матеріали» — як індивідуально, так і в команді.

Fritz Studer AG
Thunstrasse 15,
3612 Steffisburg, Switzerland

Phone: +41 33 439 11 11
Fax: +41 33 439 11 12

info@studer.com
www.studer.com

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.