SCM на Xylexpo-2022: феєрверк інновацій та 70-річчя від дня заснування

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ПОДІЇ»

На стенді SCM на виставці Xylexpo відбулася традиційна прес-конференція, на якій журналістам розповіли про основні інновації компанії у 2022 році. Для власників та співробітників SCM це непростий рік. Компанії виповнюється 70 років. Тому її презентація на Xylexpo-2022 була особливою. Експозиція займала понад 2000 м2. SCM представила тут своє бачення цифрового виробництва та технічні рішення найскладніших завдань деревообробки. Вони дозволяють підвищити продуктивність, знизити витрати, спростити керування. Smart&Human Factory вперше постає перед відвідувачами у двох різних версіях для серійного та одиничного виробництва.

stefani cell E

А тепер по порядку про основні новинки

  • Maestro opti wise — це програмне забезпечення, призначене для пильних центрів сімейства gabbiani, що гарантує мінімальну кількість відходів як для великих, так і для малих виробничих партій. Воно дозволяє суттєво економити робочий час і витрати, а також має більш простий для сприйняття інтерфейс користувача.
  • Maestro Power TMS — програмне забезпечення, яке спрощує та оптимізує управління інструментом, розміщеним у магазині обробного центру з ЧПК.
  • Удосконалена платформа IoT Maestro connect, призначена для контролю, технічного та післяпродажного обслуговування, гарантує споживачам максимальну віддачу від придбаного у SCM обладнання. В даний час інтегрується з проектом Izy, що просувається провідними виробниками деревообробного обладнання, для використання загального інтерфейсу та простоти інтеграції машин на підприємствах замовника.

gabbiani gt 2

  • Гнучка інтегрована лінія, представлена на Xylexpo, може обробляти до 400 меблевих деталей за зміну. Це лише одна з багатьох конфігурацій, які Smart&Human Factory може запропонувати залежно від конкретних вимог клієнта. У її виробничі осередки інтегровані роботи, між якими передача деталей може здійснюватися безпілотним шатлом AMR. Зокрема, новий осередок з gabbiani gt 2 із шарнірним роботом для автоматичного завантаження та розвантаження керується через Maestro opti wise, як оператором, так і автоматикою у безлюдному режимі.
  • Для кромкооблицювань SCM пропонує нову модель stefani cell E, яка поєднує в собі численні переваги свого попередника промислового верстата кромкооблицювального stefani x з системою автоматичного повернення панелей Fastback 27.

morbidelli cx220

  • свердлильно-присадковий верстат morbidelli cx220, займає площу всього 50 м2, при цьому може обробити одну панель за хвилину, а за зміну — понад 400. Обслуговується одним оператором.
  • Електромеханічний автоматичний прес для збирання меблевих каркасів action p дозволяє збирати меблі з деталей точно та швидко.
  • сut c 200 є ідеальним рішенням для малих та середніх підприємств. Призначений для виробництва картонних коробок на замовлення, що відрізняються один від одного за формою і розміром, враховує реальні розміри продукції, що упаковується, в результаті мінімізується використання дорогих наповнювачів і трудовитрат.

Smart&Human Factory для виробництва столярних виробів

Для невеликих компаній, що виробляють меблі за індивідуальними замовленнями, SCM також має готове рішення. Поряд із програмним забезпеченням MES Maestro easyFlow, що ідеально поєднує завдання офісу та виробництва компанія пропонує:

  • форматно-розкроювальний верстат invincibile si x з попередньо встановленою програмою оптимізації розкрою SCM Thundercut;
  • Startech cn plus — універсальний свердлильно-фрезерний верстат з пазовою пилкою та ЧПК, буде гарний для простого та гнучкого виробництва деталей меблів з мінімальним втручанням оператора;
  • Найбільш продуктивний крайооблицювальний верстат me 40tr дозволяє отримувати готову продукцію чудової якості без додаткової механічної обробки.

Startech cn plus

SCM може похвалитися найбільшим асортиментом пропонованого обладнання у галузі, тому представила на Xylexpo та технічні рішення для окремих виробничих завдань.

Кромкооблицювання

  • новий Olimpic 500 — універсальність та висока якість обробки на невеликій площі;
  • Stefani sbx — синтез усіх найкращих технологічних рішень SCM у галузі облицювання для швидкої окупності інвестицій, завдяки високій продуктивності в поєднанні з чудовою повторюваністю всіх операцій обробки.

Обробка поверхні

  • DMC system t2 — широкострічковий калібрувально-шліфувальний верстат з ЧПУ, що дебютував на Xylexpo-2022, постає в новому світлі завдяки інтегрованому в нього інноваційному лазерному пристрої. Буде особливо гарний для фінішної обробки ламелей дерев'яної підлоги, деталей з масиву та обробки панелей із МДФ та фіброцементу.
  • Sergiani 3D form — мембранний чи безмембранний прес для ламінування 3D панелей шпоном, ПВХ чи АБС.
  • робот Superfici maestro має 6 ступенів свободи, підготовлений для встановлення системи швидкої зміни лаку, включаючи бак для промивання фарбопультів та їх форсунок. Він може інтегруватися в лінії безперервної чи покрокової роботи разом із сушильним обладнанням та конвеєрами. Деталі можуть автоматично повертатися перед роботом для обробки обох сторін.
  • розпилювач superfici compact xl характеризується високою продуктивністю та економічністю, більш ефективною системою регенерації фарби та вдосконаленою рециркуляцією повітря. Панелі, пофарбовані на верстаті, проходять через установку UV Excimatt, оснащену інноваційними ексимерними ультрафіолетовими лампами для отримання суперглянсового покриття з незрівнянними характеристиками стійкості.

Також на виставці представлено систему полімеризації кількома монохроматичними джерелами УФ-випромінювання з різною довжиною хвилі. Це дозволяє отримати контрольоване мультихроматичне випромінювання більш широкого спектру порівняно з чистим УФ-випромінюванням.

Широкий асортимент УФ-модулів різної довжини (від 200 до 2300 мм) та різних типів рефлекторів. Доступні модулі з відбивачами з високою фокусною відстанню, придатні для використання на плоских лініях, модулі для досягнення холодної полімеризації у разі термочутливих матеріалів і модулі для тривимірного затвердіння. Superfici також пропонує інноваційні економічні світлодіодні УФ-системи, створені в їхньому Технологічному центрі.

Виробництво дверей та вікон та обробка масиву

  • Обробний центр з ЧПК Accord 600 для дверей, сходів і вікон з масиву дерева забезпечує підвищення продуктивності на 30% в порівнянні з ринковими стандартами. Інтелектуальне управління реалізується за допомогою Maestro power TMS, програмного забезпечення, яке спрощує та оптимізує роботу з інструментами у верстатних магазинах.
  • Windorflex — це обробний центр SCM для виробництва вікон та дверей. Це інноваційне та високотехнологічне рішення, призначене для виконання всіх необхідних операцій з виробництва віконних рам незалежно від їхнього типу. Автоматичні системи завантаження/вивантаження заготовок дозволяють верстату працювати автономно, без участі оператора.

windorflex

Для обробки масивної деревини компанія пропонує автоматичний чотиристоронній стругально-калювальний верстат superset nt прохідного типу. Він ідеально підходить як для компаній, що працюють у декілька змін, так і з невеликими партіями виробів. Призначений для виготовлення профільного погонажу для вікон, дверей, сходів, штапиків, рам та предметів інтер'єру. Машина була спеціально створена так, щоб оператор міг працювати в ергономічних та безпечних умовах.

Balestrini idea — верстат для виробництва стільців та столів. Це ідеальне рішення для виробників меблів, яким потрібна простота використання, гнучкість та потужність на площі лише 13,5 квадратних метрів.

Balestrini pico md — верстат шипорізно-пазувальний з ЧПУ з двома робочими столами. Служить виготовлення виробів зі з'єднаннями типу «Miter door». Це ідеальний верстат для виробництва карнизів, рам та стулок з масиву або МДФ з меламіновим покриттям, що збираються без допомоги шкантів. Дуже простий у налаштуванні. Новий людино-машинний інтерфейс Maestro active joint дозволяє виготовляти безліч виробів дрібними партіями з високою продуктивністю. Дискові пилки, оснащені ексклюзивними інтелектуальними датчиками, забезпечують повну безпеку під час роботи.

Фото- та відеорепортаж «Обладнання та інструмент для професіоналів» зі стенду SCM на Xylexpo-2022.

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.