LEUCO - ОБРОБКА КОМПОЗИТНИХ МАТЕРІАЛІВ

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ИНСТРУМЕНТ»

Обробка різанням композитів є надзвичайно складним процесом внаслідок їх волокнистої неоднорідної структури. Вуглецеве волокно, наприклад, надзвичайно тверде й абразивне, пластик є м’яким і чутливим до тепла. Тому досягти хорошої якості обробки різанням без пошкоджень на краях і виступаючих волокнах або без розшарувань досить важко. Крім того, проблемою є стійкість використовуваного різального інструменту. Проте LEUCO пропонує вихід із цієї непростої ситуації.

Надзвичайно легкі та водночас надійні композиційні матеріали активно застосовуються в аерокосмічній, електронній та багатьох інших галузях промиcловостi. «Композити» — термін, який використовується для опису найбільш сучасних провідних конструкційних матеріалів, що в основному використовуються для міцних і легких виробів. Як правило, вони складаються з вуглецевих, скляних або арамідних волокон у поєднанні з термореактивними пластиками або термопластиками. Ці армовані волокном пластики часто перетворюються на сендвіч-матеріали з легкими металами (алюміній, титан) або на сотові панелі.

LEUCO пропонує дві вирішальні переваги

Для обробки композиційних матеріалів використовують більшість інструментів, які застосовуються для обробки металу. Полікристалічні інструменти з алмазними різцями (DP) часто використовують лише з простою геометрією зубців. LEUCO вже кілька десятиліть виготовляє інструменти DP малих діаметрів, з екстремальними осьовими кутами, що робить можливим поєднання складної геометрії та значного періоду стійкостi різального інструменту.

Для обробки подібних матеріалів, залежно від застосування, більш-менш придатними є твердосплавні різальні матеріали без покриття або зі зносостійким покриттям. Враховуючи ці аспекти, інструменти DP мають більше переваг, і тому LEUCO все частіше його використовує.

Спеціально адаптовані інструментальні рішення для фрезерування, свердління та зенкування композитів

LEUCO пропонує правильний інструмент як для стандартного двостороннього різця з прямою віссю, так і для фрези з великою кількістю різальних граней, запатентованої p‑System: різальна фреза LEUCO DP має осьовий кут ≥ 55°. Ця унікальна характеристика дозволяє одночасно забезпечувати високу якість різання та тривалу стійкість інструменту. Навіть обробка жорстких арамідних волокон композиційного матеріалу не є проблемою. Залежно від конструкції фреза p‑System придатна для широкого спектра композиційних матеріалів.

Як компресійна фреза вона може використовуватися, наприклад, для створення ідеальних зовнішніх і внутрішніх контурів або розкрою листових матеріалів. Як пазувальна фреза вона чудово забезпечує обрізання або формування функціональних поверхонь з композиційних матеріалів.

Свердління в композитних матеріалах призводить до інтенсивного зношування звичайних твердосплавних свердел, при цьому виникають проблеми при вході та виході свердла з матеріалу. Тому LEUCO базується на використанні конструкції запатентованого високоефективного свердла.

Завдяки спеціальному лезу сила різання при свердлінні значно знижується, волокна верхніх шарів витягуються та розрізаються, перш ніж розпочинається основний процес свердління. Це дозволяє уникнути розшарування, пошкоджень та виступаючих волокон, а також при цьому збільшується період стійкості різального інструменту, який постійно забезпечує високу якість свердління.

Процес розрізання пилою є дуже ефективним і економічним для прямих різів. Він може замінити фрезерування або обрізування. Пили LEUCO забезпечують хорошу якість процесу різання при високих швидкостях подачі, а запатентована система LEUCO nn- System та LEUCO g5‑System забезпечують фіксацію композиційного матеріалу перед різанням і таким чином досягають кращої якості розпилювання.


Тел.: 0 800 408 800

(безкоштовно по Україні)

www.leuco.com.ua

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.