Для поліпшення якості продукції та збільшення продуктивності LEUCO оптимізує свої фрези для нарізання шипів

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «На обложке журнала»

Завдяки «виконаним на замовлення» фрезам нової форми компанія LEUCO допомогла поліпшити якість нарізання шипів при виробництві клеєного бруса та щита на фірмі best wood Schneider. При цьому суттєво збільшено строк експлуатації інструменту.

МАТИ СПРАВИ З LEUCO — ЦЕ ДОБРЕ

НАРІЗАННЯ ШИПІВ НА ПОТОКОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ

Коли йдеться про виробництво ламелей, зрощених на шип, для промислового виробництва клеєного бруса та панелей з масиву дерева, важливо, щоб процес був швидким. Але не можна безкінечно підвищувати швидкість, адже разом зі швидкістю в геометричній прогресії зростає й кількість помилок. Тому фірма best wood Schneider звернулася до LEUCO з проханням оптимізувати їхні фрези для нарізання шипів. І ось результат: інтервал між зміною інструменту збільшився з двох разів на тиждень до одного на дев’ять тижнів, а якість фрезерування значно підвищилася.

Лукас Берзаутер (best wood Schneider)

Маркус Шиндхельм (LEUCO)

Директор Фердинанд Шнайдер

задоволений результатами співпраці

з компанією LEUCO

«Група компаній Schneider є комплексним постачальником сучасної будівельної деревини, — розповідає Лукас Берзаутер, менеджер по якості. — Ми виготовляємо все, від клеєної деревини до теплоізоляції, але передусім — елементи перекриття стелі з BSH (клеєного бруса) або BSP (поперечно-ламінованого бруса). Для цього пиломатеріали ми переробляємо у зрощені ламелі».

«Під час нарізання шипів необхідно враховувати дійсно все, — продовжує Маркус Шиндхельм, відповідальний за контакти з компанії LEUCO. — Передусім вологість деревини, яка змінюється: при нарізанні шипів суха деревина поводить себе інакше, ніж волога. Це може викликати відмінності на шипах. Тому необхідно слідкувати за формою їх кінців. Оскільки мова йде про лінію потокового виробництва, то дошки хоча й затиснуті, все ж таки мають певну схильність до деформації. Тому форма профілю перед заходом фрези та після її виходу може бути різною. А це, своєю чергою, може впливати на основний зазор і призводити до проблем під час з’єднання».

ПЕРШИЙ КРОК: поліпшення з’єднання та самозаклинення

«Уся лінія спроєктована для випуску продукції з високою продуктивністю, — пояснює Л. Берзаутер. — Ламелі торцуються на линії оптимизації фірми System TM, оснащеній сканерами Microtec. Потім вони подаються на Kontizink — лінію зрощення на мінішип виробництва компанії Ledinek, до складу якої входить клейова станція Oest. Після цього заготовки надходять до багатоярусного сховища, також розробленого та виготовленого Ledinek».

Компанія LEUCO внесла пропозиції щодо поліпшення технологічного процесу. Л. Берзаутер розповідає: «Спочатку прості речі. Спробували змінити кут на фрезі. Виготовили відповідну фрезу з іншими кутами загострення, протестували нове з’єднання, яке вже мало менший зазор між шипами та водночас гарне самозаклинення. Таке з’єднання відповідало нашим вимогам і стандартам». «Окрім цієї оптимізації, тобто переточування бокових поверхонь зубів, що є дуже трудомістким процесом, ми одночасно адаптували й форму фрези, — пояснює М. Шиндхельм. — Зазвичай шип має габарити: 15/16,5, але тут ми досягли результату 15/17 мм. Адже довший шип покращує можливості для налаштування основного зазору. Також була врахована проблема заднього кута різця. Таким чином ми змогли вплинути на якість різу та продукції, що виробляємо».

Результатом оптимізації фрез стало якісніше нарізання шипів і надійніше з’єднання ламелей


Форма шипів дозволяє використовувати більшу кількість налаштувань

ФІНАЛЬНИЙ КРОК: поліпшення строку служби

«Коли ми переконалися, що нова форма різців дозволяє отримати необхідний результат, а якість шипів, як і пропускна спроможність лінії, значно поліпшилися, настав час для наступного кроку. — підсумовує М. Шиндхельм. — Ми сказали: окей, «форма Schneider» (яку ми позначали на наших кресленнях) функціонує, але строк служби інструменту ще залишається на звичайному рівні». Але це не створило для LEUCO суттєвої проблеми.

«Тоді ми вирішили нанести на інструмент покриття Topcoat і тим самим поліпшили робочий ресурс інструмента. І навіть дуже суттєво, — згадує М. Шиндхельм. — Спочатку фрезу необхідно було міняти два рази на тиждень. Зараз це кілька тижнів, і я гадаю, що на цей час міняти фрезу необхідно один раз кожні дев’ять тижнів».


Фреза нової форми,призначена для нарізання мінішипа

НАДІЙНІ ПАРТНЕРИ ВАЖЛИВІ

«Інструмент — це дуже важлива тема, — підсумовує директор Фердинанд Шнайдер. — Дуже важливо мати партнерів, які були б надійними та інноваційними постачальниками продукції. З боку своєї команди я чую про LEUCO лише гарні слова. Отже, можу порадити: мати справи з LEUCO — це добре!».

На потоковому виробництві шипи нарізаються з великою швидкістю


Тел.: 0 800 408 800

(безкоштовно по Україні)

http://leuco.com.ua/service/

www.leuco.com.ua

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.