Homag Group: мільярд євро за півроку

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ВЕРСТАТИ ТА ОБЛАДНАННЯ»

У 2022 році Homag Group добилася значного зростання продажів і прибутку. Так, за перші шість місяців року компанія одержала замовлень на 1 031 млн євро, що на 18% більше порівняно з і без того дуже високим показником минулого року — 872 млн євро.

«Ми вперше перевищили оцінку в 1 мільярд євро за півроку, — підкреслює генеральний директор д‑р Деніел Шмітт. — Ми були успішні як у виготовленні окремих верстатів, так і поставках повноцінних виробничих ліній. Крім того, користувався попитом і наш портфель послуг. Що стосується регіонів, то найсильніше розвинувся наш бізнес у Північній Америці. Попит був особливо високим на обладнання для виробництва дерев’яних будинків».

Слід підкреслити, що, незважаючи на всі складнощі процесів, що відбуваються у світі, паралельно із замовленнями шостий квартал поспіль зростає й обсяг продажів компанії. За цей період він збільшився на 21%, тільки в першій половині 2022 року досяг 782 млн євро (у попередній рік — 647 млн євро). Основною причиною цього успіху д‑р Деніел Шмітт називає «ефективне використання потужностей, адаптацію до нестачі матеріалів, а також позитивний ефект від зміни співвідношення євро до долара та більш високу частку товарів без доданої вартості у великому замовленні США».

Homag Group змогла збільшити свій EBIT до екстраординарних цифр: 58,6 млн євро. Це на 45% більше, ніж торік: 40,3 млн євро. І це незважаючи на те, що проблеми з ланцюжком поставок вимагали додаткових витрат, а частка доходів від продажів, що генерувалися більш низькорентабельними товарами, була вище за середню. Високе завантаження потужностей, потреба в сервісних послугах Homag Group, що постійно збільшується, і більш ефективна робота вплинули на прибуток.

Homag Group є провідним світовим постачальником комплексних рішень для підприємств деревообробної промисловості та меблевого виробництва.

Інновації на HOLZ-HANDWERK

Яскравим підтвердженням досягнутих успіхів стала презентація Homag Group на виставці HOLZ-HANDWERK, що нарешті відбулася цього року в Нюрнберзі. Інноваційні рішення компанії, призначені як для невеликих столярних майстерень, так і для великих промислових компаній, що виробляють меблі й елементи дерев’яних конструкцій, залучили чимало відвідувачів до її стенда.

Серед новинок особливе місце зайняли оброблювальні центри серії CENTATEQ E‑510 і CENTATEQ P‑210. Це нова лінійка ефективних машин забезпечує підвищену продуктивність і гнучкість із додатковими перевагами використання різних опцій, дозволяє заощаджувати матеріали й енергоресурси. Завдяки скороченню часу збирання верстати мають більш привабливі ціни без шкоди для продуктивності та потужності.

Оброблювальний центр із ЧПК CENTATEQ Е‑510

Верстати зі ЧПК CENTATEQ Е‑510 модульного типу призначені для розкрою плитних матеріалів методом нестинг. Легко модернізуються для задоволення поточних потреб клієнта, дозволяють оптимізувати кількість відходів. Але крім виготовлення корпусних меблів, вони можуть використовуватися для виробництва сходів і дверних полотен.

Додаткові легко регульовані підйомні столи, розташовувані ліворуч від верстата, полегшують завантаження матеріалу, а встановлені праворуч від нього автоматичні стрічкові конвеєри можуть видаляти вже готові деталі. Повна інтеграція з роботами полегшує вантажно-розвантажувальні роботи.

Залежно від поставлених завдань і розміру стола пропонуються три варіанти зон вакуумування: Classic, Advanced і Premium. Динамічний маятниковий режим роздільного розрідження та нагнітання повітря на різних частинах стола дозволяє швидко перемикатися між ними за необхідності. Матрична структура поверхні стола із заданим кроком комірок дуже зручна для закріплення деталей будь-якої конфігурації та розмірів. Можливе вільне розміщення присосів.

Верстат дозволяє обробляти матеріал товщиною до 260 мм. Він підійде виробникам вікон і сходів, а також власникам столярних майстерень, які прагнуть розбудовувати своє виробництво, оскільки може застосовуватися як устаткування початкового рівня, так і входити до складу автоматизованої виробничої ділянки. Оснащення агрегатом power Edge Pro Duo для крайкооблицювання дозволяє вивести виготовлення меблів на більш високий рівень.

Додаткову універсальність верстату надає головка Homag DRIVE5CS, призначена для п’ятиосьової обробки деталей. Крім того, верстат дозволяє виконати різні внутрішні вибірки в деталях, свердління — як вертикальне, так і горизонтальне, калібрування, формування поверхонь за допомогою пильного диска діаметром 350 мм, а також обробити деталі з масиву для сходів і дверей. Автоматичний пристрій зміни інструменту на 8, 14 або 22 позиції гарантує швидке виконання найрізноманітніших функцій. Зміна інструменту може виконуватися одночасно з переміщенням плит. Завдяки цьому заощаджуються ресурси й оптимізується робота системи аспірації та вакуумної фіксації плит.

Оброблювальний центр із ЧПК CENTATEQ P‑210

Робота на оброблювальному центрі із ЧПК ще ніколи не була настільки простою.

Основні функції легко контролюються, тому що стійка керування розташована безпосередньо на верстаті. Завдяки великому оглядовому вікну можна комфортно спостерігати за процесом. Доступ до стола не обмежується бар'єрами й огородженнями ні праворуч, ні ліворуч. Захисний бампер дозволяє добитися оптимальної продуктивності при високому рівні безпеки, а також забезпечує вільний доступ до верстата.

Переваги

  • Сервісний планшет допомагає одержувати оперативну інформацію, необхідну для керування та технічного обслуговування. Інформація може відображатися ще на інших смарт-пристроях.
  • safescan (опція): сканер зони для зменшення подачі при використанні Speed-Pack.
  • Пакет Komfort (опція) дозволяє керувати верстатом простим натисканням кнопок безпосередньо на верстаті. Вбудовано безконтакт­ний датчик для припинення роботи.
  • Просте видалення залишків і стружки за допомогою інтегрованого транспортера. В кінці транспортера можна встановити ємність для відходів.
  • Місце зберігання затискного оснащення зручно розташоване ліворуч від робочої зони.

Технічні особливості

  • Замість педалі встановлена планка, тому операторові не потрібно її шукати або пересувати. Легко переміщаються упори та напрямні для вивантаження готових виробів, а також керування подачею та розрядженням повітря.
  • Кнопки пуску розміщені безпосередньо на столі верстата. Кольорові світлодіодні індикатори дозволяють швидко визначити позиції затискачів.
  • Зміна інструменту, технічне обслуговування, наприклад поповнення клею в ємності або заправлення нової крайки, виконуються швидко і просто завдяки зручному доступу.

Усім, хто замислюється про модернізацію виробництва

Основна увага на виставці було приділено комплексним рішенням, які значно полегшують виконання завдань у кожній столярній майстерні. На площі 1700 м² компанія Homag продемонструвала все, що потрібно сучасним майстрам: ефективне устаткування та цифрові рішення, які дозволяють як виготовляти масово меблі в автоматичному режимі, так і робити їх окремі зразки. Тут уперше були продемонстровані оброблювальний центр DRILLTEQ V‑310 і портальний оброблювальний центр із ЧПК — CENTATEQ N‑210. Відбулася презентація гібридного віртуального складу на базі SAWTEQ B‑300.

Великий інтерес у відвідувачів викликали новинки програмного забезпечення: productionmanager — woodwop 8 і wood­store 8, а також цифрові помічники Service­board і Serviceassist.

Тим, хто замислюється про модернізацію виробництва, запропоновано три концепції оснащення відповідно до поставлених завдань.

Концепція 1

Оптимізована майстерня:

  • пильний верстат початкового рівня SAWTEQ B‑130;
  • крайкооблицювальний верстат EDGETEQ S‑300;
  • оброблювальний центр CENTATEQ P‑110.

Концепція 2

Для більш ефективного виробництва меблів:

  • CENTATEQ P‑210 — оброблювальний центр, оснащений крайкооблицювальним агрегатом easyedge і столом A‑Flex для автоматизованої та гнучкої роботи;
  • CENTATEQ N‑510 — верстат, призначений для розкрою поверхонь методом нестинг;
  • DRILLTEQ D‑510 — свердлильний і шкантозабивний верстат із ЧПК, призначений для комплексної обробки торців заготовки;
  • FEEDBOT D‑300 — роботизований пристрій переміщення заготовок у вертикальний обробний центр DRILLTEQ V‑500;
  • SAWTEQ B‑300 — обробний центр для форматного розкрою — завдяки численним додатковим функціям, таким як materialmanager Advanced, Power Concept Premium, dustex і модуль штабелювання Advanced, характеризується високою продуктивністю та ергономічністю;
  • EDGETEQ S‑500 — надзвичайно гнучкий крайкооблицювальний верстат зі швидкістю подачі 16–25 м/хв, високоавтоматизований і оснащений новітнім програмним забезпеченням woodcommander 5.

Концепція 3

Ефективна обробка масивної деревини:

  • CENTATEQ E‑510 — це рішення для виробників дверей, вікон і сходів. Від елементарних завдань до концепції автоматизованої комірки. Оснащений пристроєм poweredge Pro Duo для облицювання фігурних і скошених крайок. Дозволяє багатьом компаніям виконати черговий крок для вдосконалювання процесів виробництва продукції з деревини.

Більш докладну інформацію про верстати, технології та програмне забезпечення можна одержати в офісі компанії «Маркетліс».

Тел: +380 44 4951161
А також на сайті:
https://marketlis.com.ua 

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.