З Vollmer працюємо сьогодні, та завтра — тільки з Vollmer

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ВЕРСТАТИ ТА ОБЛАДНАННЯ»

Підприємство «Інтекс+» присутнє на ринку України понад 30 років. Усі ці роки випускає різноманітний асортимент дерево­обробного інструменту: дискові пили практично всіх типорозмірів, фрези напайні та зі змінними ножами, широкі стрічкові пили та різальні пластини. Досить важливу роль у розвитку та становленні підприємства як лідера інструментального ринку країни зіграло оснащення виробництва високотехнологічним устаткуванням компанії Vollmer

Ярослав Лазарчук,
засновник компанії «Інтекс+», автор статті

«Якщо підхід компанії до клієнтів оцінювати за
п’ятибальною системою, то Vollmer — п’ять із плюсом»!

Початок був непростим

Наше підприємство було організовано в лихих дев’яностих після розвалу Союзу. Почали з виробництва інструменту, зокрема дискових пил для деревообробки, використовуючи ще старі радянські техпроцеси, які передбачали заточення пилок на універсальних верстатах. Щось намагалися поліпшувати, автоматизувати, але оскільки устаткування було допотопним, ефект від нововведень був невеликим. Проте, разом із тим, все ж таки просувалися вперед.

Тому, коли змогли вийти на певний рівень, зрозуміли, що якщо не зробимо якихось радикальних кроків у модернізації нашого верстатного парку, то залишимося там, де й перебували тоді: далеко-далеко позаду виробників інструменту навіть у тій же Польщі або Прибалтиці, не кажучи вже про компанії Німеччини та Франції.

Придбання верстатів Vollmer — це поворотний момент у розвитку «Інтекс+»

Завдяки грамотному підходу до завдань, що стояли перед нами, і професійному володінню інформацією керівник відділу продажів по Східній Європі Едуард Деграф з компанії Vollmer допоміг нам знайти оптимальне рішення. Він запропонував придбати вже вживане обладнання Vollmer в одного підприємства в Німеччині. Ми побачили його в дії, проконсультувалися. Так, воно було не новим, але працездатним і мало необхідну функ­ціональність. На той момент для нас це була єдина можливість придбати обладнання такого рівня. Незабаром на наш виробничий майданчик надійшли перші верстати.

Vollmer — світовий бренд

Альтернативи йому і на сьогоднішній день я не бачу. Тоді ми відразу купили чотири верстати із двома роботами (Vollmer Typ CHD 250R, Vollmer Typ CHF 210R, Vollmer Typ ENF — 500) плюс два верстати для заточення зубів дискових фрез. У комплекті при поставці одержали й усе програмне забезпечення, до речі, нічого архіскладного в ньому не було. Близько двох тижнів ми проходили навчання в європейському офісі Vollmer. Крім того, нас докладно проконсультували та продемонстрували роботу верстатів на підприємстві, де ми їх придбали. Усе це дозволило нам повністю автоматизувати процес заточення дискових пил. Тобто із цього моменту якість інструменту, що випускається нами, вже не залежить від кваліфікації оператора верстата.

На сьогодні придбане тоді обладнання відпрацювало вже близько двадцяти років. За цей час жодних істотних поломок не було, тільки поточні планово запобіжні ремонти, заміна витратних матеріалів та інше. І все самотужки. Наші фахівці чудово знають устаткування та самі його обслуговують.

Пізніше, надихнувшись позитивним досвідом експлуатації верстатів даного бренду, ми купили ще кілька верстатів Vollmer — вже в Україні. Потім у Німеччині придбали ще один новий верстат — Vollmer CPF200 для заточення зубів дискових пил по бічній поверхні. Природно, на ефективність експлуатації обладнання впливають переналагодження. Чим вище серійність продукції, тем їх менше. Але оскільки наші фахівці освоїли дуже добре даний тип устаткування, вони не витрачають на цю процедуру багато часу. Одиничні зразки та дрібні серії інструменту ми обробляємо на нероботизованих верстатах.

Що сказати? Обладнання чудове! Від наших операторів і технологів про нього тільки позитивні відгуки. До 24 лютого, коли було багато замовлень, ми експлуатували його у дві та навіть у три зміни.

Масляна система охолодження для підвищення якості

Відповідно до нашої стратегії розвитку вже сьогодні назріла необхідність придбати більш прогресивне обладнання для підвищення якості продукції, що випускається. Зокрема, заточувальні верстати з масляною системою охолодження, оскільки поки в нас використовуються водозмішувані ЗОР.

Справа в тому, що ефективність застосування масляного охолодження незаперечно і протягом багатьох років є абсолютним стандартом у Європі. Воно дозволяє підвищити якість і стійкість інструменту. При цьому й знос обладнання знижується. Звичайно, має право на життя будь-яка система охолодження, але масляна для заточувальних операцій найбільш доцільна. Розуміємо, що це нелегкий шлях вперед, але без цього ніяк. Ситуація в країні поки не дозволяє нам це зробити. Але ми до цього йдемо. Тут особливого секрету немає: неухильний рух уперед — це звичайна стратегія всіх підприємств, які прагнуть ефективно працювати та розбудовуватися.

Сервіс чудовий!

Vollmer завжди йде назустріч своєму клієнтові з будь-яких питань і, що досить важливо, там тримають на складі запчастини навіть до устаткування, що давно не випускається, щоб старі клієнти могли довго підтримувати працездатність своїх верстатів.

Ми обираємо «ОМД ДАЙМОНДС»

У машинобудуванні на якість продукції, що випускається, впливає клас не тільки обладнання, але й інструменту. Ми пройшли довгий шлях у виборі його постачальників. Незважаючи на те, що ми раніше використовували алмазний інструмент американських і європейських брендів, сьогодні зупинилися на продукції фірми «ОМД ДАЙМОНДС» — нашого вітчизняного виробника, офіційного партнера Полтавського заводу алмазного інструменту. Для нас, та й для будь-якого металообробного підприємства, при виборі алмазного інструменту важливі, насамперед, два параметри: шорсткість поверхні виробу після обробки ним і його вартість у перерахуванні на одиницю виробу, а конкретніше — на заточення одного зуба.

Саме за даними характеристиками нас влаштовує інструмент фірми «ОМД ДАЙМОНДС», директором якої є професіонал високого рівня Олег Демянко.

Це клієнтооріентована компанія. Перш ніж запропонувати свій інструмент, тут докладно з’ясовують усі проблеми та завдання споживача, постійно вдосконалюють конструкцію інструменту, що випускається, розробляють нові зв’язки.

Ми перед ними знімаємо капелюха

У нас освоєно весь техпроцес виробництва стрічкових пил шириною від 80 мм і до 200 мм. Рулонну сталь для них закуповуємо в Німеччині у групи компаній Risse+Wilke. На лазерному комплексі фірми TRUMPF вирізуємо в стрічці зуби заданих конфігурації та кроку. Потім їх вальцюємо, стелітуємо та заточуємо. Для заточення ми придбали ще кілька верстатів Vollmer. Незважаючи на постійне завантаження у дві-три зміни, і з ними ніяких проблем дотепер не виникало.

До слова, техпроцес нам допомагали розробити та впроваджувати фахівці французької компанії Forézienne — всесвітньо відомого виробника стрічкових пил. Перед ними ми знімаємо капелюха і дякуємо за допомогу.

У них же ми купили обладнання для першого етапу, а потім уже придбавали верстати самостійно. Сьогодні стрічкові пили «Інтекс+» відповідають найвищим стандартам якості, при цьому їх ціна нижче, ніж у запропонованих аналогів.

Часто запрошуємо, нечасто приїжджають

За європейською традицією, своїх потенційних і діючих клієнтів часто запрошуємо відвідати наше підприємство. Приїжджають, щоправда, нечасто, але той, хто приймає запрошення, нерідко вельми дивується. Деякі взагалі бачать виробництво дискових пилок такого рівня вперше: «Виявляється, в Україні таке можливе!»

За тридцять із невеликим років існування нашої фірми, як говориться, на власній шкірі відчув абсолютну байдужість минулої влади до українського виробника. Я не політик, тому не прагну критикувати нікого з попередніх лідерів. Але завдяки Зеленському ми змогли одержати дешеві кредити «5–7–9» і придбати нове обладнання, яке дозволило нам зробити черговий крок уперед. Вперше держава, хоч і не до кінця, але повернулася обличчям до потреб виробників. Це приємно.

 

Нам вже 32!

Сподіваємось, що війна не стане перешкодою на шляху
до чергових ювілеїв нашої компанії!

Працюємо!

Віримо тільки в хороше!

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.