Системи фільтрації повітря POWERMATIC

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «АСПІРАЦІЙНЕ ОБЛАДНАННЯ»

Якщо у вашій майстерні немає
системи фільтрації повітря,
то його очищують ваші легені!

Система фільтрації повітря Powermatic — незамінне обладнання для очищення повітряного середовища у виробничих приміщеннях, включно з невеликими столярними майстернями.

Ті, хто там працює, знають, наскільки часом вони бувають запорошеними. Особливо при шліфуванні, фрезеруванні, нанесенні покриттів, та й при розпилюванні.

Стружку, як велику, так і дрібну, видаляють за допомогою аспіраційного обладнання. А ось з деревним пилом, що висить у повітрі, і аерозольним туманом після фарбування виробів воно не завжди впорається. Та й респіратори не рятують. Очищувачі повітря компанії POWERMATIC є бюджетним ефективним варіантом вирішення цієї проблеми.

Системи фільтрації POWERMATIC випускаються двох типів: РМ1200 (підвісний стаціонарний) и РМ1250 (портативний, який також може бути встановлений стаціонарно).

Powermatic PM1200

КОНСТРУКТИВНІ ОСОБЛИВОСТІ

  • Пульт дистанційного управління по радіоканалу з РК-дисплеєм.
  • Дев’ять позицій таймера відключення.
  • Лічильник часу роботи фільтра (сигналізація через 200 годин).
  • Двоступенева фільтрація (скринінг 98 % частинок 5 мкм і 85 % частинок 1 мкм).
  • Можливість установки вугільного фільтра.
  • Три режими продуктивності.

Технічні характеристики очищувачів повітря POWERMATIC PM1200

Напруга, В
230
Споживана (вихідна) потужність, кВт
0,23 (0,19)
Продуктивність фільтрації, м³/год
1140, 1320 і 1620
Рівень шуму на першій, другій і третій швидкостях, дБ
52, 58 і 65
Налаштування таймера відключення, год
1–9
Тонкість фільтрації зовнішнім електростатичним фільтром, мкм
5
Тонкість фільтрації із основним внутрішнім фільтром, мкм
1
Максимальний об’єм очищуваного приміщення, м³
400
Довжина, мм
840
Ширина, мм
640
Висота, мм
330
Вага, кг
30
Довжина упаковки, см
83
Ширина в пакеті, см
67
Висота в пакеті, см
36
Вага упаковки, кг
30

Вбудований двигун і крильчатка вентилятора забезпечують примусову циркуляцію повітряного середовища через зовнішній і внутрішній фільтри, а також фільтр дифузного типу.

Спочатку видалення зважених частинок з повітряного потоку відбувається за рахунок їх іонізації та електростатичного осадження на пластинах фільтруючого елемента, причому не тільки твердих, але й аерозольного туману. Потім відбувається очищення внутрішнім фільтром, який здатний затримувати навіть частинки розміром 1 мкм. Він виконаний у вигляді мішка з декількома кишенями-секціями. І останній фільтр — дифузного типу. Всі ці фільтри можна багаторазово очищати стисненим повітрям, але також можна замінити на нові. Їх вилучення та заміна максимально прості — жодні інструменти не потрібні. Про строк технічного обслуговування та заміну попереджає світловий індикатор, який спрацьовує після 200 годин роботи очищувача. Кнопка обнулення сервісного інтервалу знаходиться поряд з індикатором.

Користувач може встановити один із трьох рівнів потужності вентилятора. При максимальній потужності пропускна здатність становить близько 1600 м ³/год, частота оберту крильчатки двигуна — 985 об/хв, а рівень зовнішнього шуму — 65 дБ. Цей показник вище, ніж у більшості побутової техніки, але нижче, наприклад, ніж у пральної машини. На другій і першій швидкостях обертання шум значно знижується.

Для очищення приміщення в неробочий час передбачено таймер затримки відключення з дев’ятьма позиціями від 1 до 9 годин. Усі функції та режими можна встановити на панелі, розташованій на корпусі пристрою або на пульті дистанційного управління. Останній не зовсім звичайний. По-перше, передача сигналів відбувається не в інфрачервоному, а в радіодіапазоні, завдяки чому пульт можна використовувати так само, як і автомобільний брелок, не звертаючи уваги на перешкоди на шляху проходження сигналу. По-друге, він оснащений РК-дисплеєм, завдяки чому все управління є наочним і зручним.

Очищувач повітря РМ1200 не вимагає додаткового простору, оскільки зазвичай монтується під стелею на підвісі. Його застосування значно поліпшує умови праці та дозволяє зберегти здоров’я працівників майстерні.

Powermatic PM1250

Інноваційна продуктивна і, водночас, відносно невелика мобільна установка, призначена для очищення повітря всередині виробничих приміщень. Зовні пристрій нагадує вентилятор, встановлений у захисний кожух. На шляху повітряного потоку немає вигинів і перешкод у вигляді традиційного фільтруючого елемента з картону або тканини. Видалення забруднень здійснюється виключно шляхом електростатичного осадження іонізованих частинок.

Технічні характеристики очищувачів повітря Powermatic PM1250

Напруга, В
230
Споживана потужність, кВт
0,085
Продуктивність фільтрації, м³/год
751, 965 і 1282
Рівень шуму на першій, другій і третій швидкостях, дБ
41, 45 і 51
Діаметр фільтруючого елемента, мм
543
Довжина, мм
688
Ширина, мм
650
Висота, мм
380
Вага, кг
17,3
Довжина упаковки, см
74
Ширина в пакеті, см
73
Висота в пакеті, см
36
Вага упаковки, кг
24

 

КОНСТРУКТИВНІ ОСОБЛИВОСТІ

  • Видалення зважених частинок відбувається за рахунок їх іонізації та електростатичного осадження на пластинах фільтруючого елемента, причому не тільки твердих, але й аерозольного туману, завдяки чому агрегат РМ1250 здатний очищати атмосферу приміщень від різних включень найменшого розміру. Мінімальний розмір частинок, що підлягають видаленню, становить 0,1 мкм.
    Ця технологія широко застосовувалася на промислових очисних спорудах в 1980‑х роках, а в сегменті компактних мобільних пристроїв вона поки є новинкою.
  • Можливість дистанційного управління пультом з таймером.
  • Чотири положення таймера для відключення пристрою.
  • Три режими продуктивності.

Експлуатація РМ1250 має ряд особ­ливостей, але водночасчас аналогічна звичайним системам фільтрації. Управляється дистанційним пультом, на якому можна вибрати одну з трьох швидкостей обертання вентилятора і встановити таймер відключення на одну, дві, чотири або вісім годин. Очищувач може встановлюватися стаціонарно (на корпусі є отвір для кріплення на підвісі) або розміщуватися в безпосередній близькості від джерела забруднення як аспіраційна система.

Важливо і те, що фільтр РМ1250 не виконує функцію просто бар’єру, проміжного елемента зі щільного матеріалу, який схильний до старіння та заміни. Тут після видалення бруду з пластин працездатність повністю відновлюється. Очищення можна проводити за допомогою побутового пилососа.

Ці та інші унікальні переваги РМ1250, який не має аналогів, приваблюють до нього все більше споживачів.

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.