Metabo: коли потрібна надійність

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ДЕРЕВООБРАБОТКА В СТРОИТЕЛЬСТВЕ»

Павло Іванов, директор компанії METABO Україна: «Metabowerke GmbH виробляє майже весь спектр інструментів, представлених на ринку. Більша частина з них успішно використовується при обробці найрізноманітніших матеріалів, доводячи, що Metabo — бренд преміальної якості з найвищою надійністю та, до того ж, — доступною ціною».

Німецька компанія Metabowerke GmbH — всесвітньо відомий виробник електро- та пневмоінструментів — впевнено лідирує на європейському та світовому ринках, посунувши конкурентів у сегментах метало- та деревообробки, будівництва та ремонту. Гідно оцінений бренд Metabo і у нас, в Україні.

Якісний, надійний, витривалий

Metabowerke випускає практично весь спектр інструментів, існуючих на ринку, багато з яких можна застосовувати як у дерево‑, так і в металообробці. Системні рішення компанії — від пристосувань для ручної обробки до верстатів та якісного сервісу — зберігають свою надійність та ефективність впродовж багатьох років. Тому вони такі популярні в різних країнах світу. У складних умовах професіонали спокійно покладаються на електродрилі, шуруповерти, електролобзики, шліфувальні машини, електричні дискові пилки, електрорубанки, перфоратори та інший інструмент Metabo. Офіційний слоган нашої торгової марки — «коли потрібна надійність» — не гарні слова, а реальне відображення достоїнств продукції.

На ринку України Metabo працює з 2007 р. Представництво відкрилося 12 років тому, напередодні світової кризи, але, незважаючи на всі складності, ми вистояли та зберегли весь колектив. У 2014 р. мені, як керівнику Метабо Україна, було доручено провести внутрішню перебудову, котра дала вагомі результати. На рівні загального падіння ринку наші показники зросли у 2–3 рази. Ми рухалися «проти тренду», відбираючи «територію» у конкурентів.

На даний час наш невеликий колектив демонструє гарні результати. У нас є ім’я, ефективна мережа, якісна продукція, швидко реагуючий сервіс. Ми змогли випередити багатьох конкурентів, хоча деякі з них прийшли сюди раніше за нас, і тепер лідируємо на ринку України, забравши від 10 до 15 % його обсягу.

Першочерговим завданням представництва є забезпечення постійної наявності у країні всього асортименту інструментів Metabo. Наші клієнти вже повною мірою оцінили такий підхід. Від моменту вибору інструменту до початку роботи з ним проходять лічені дні.

Найвагоміші переваги — надійність і ціна

Усі інструменти і станки Metabo відповідають найсуворішим європейським стандартам якості. Ексцентрикові шліфмашини, болгарки, перфоратори, ручні дискові пилки, лобзики та дрилі відрізняються найвищою надійністю, продуктивністю та цілком адекватною ціною. Завдяки резерву потужності двигуна, ефективним інженерним рішенням та якості деталей вони легко витримують інтенсивне навантаження впродовж тривалого часу. В Україні цією продукцією бренду частіше цікавляться деревообробники, і ми готові запропонувати їм різноманітні пристосування та інструменти для безлічі виробничих операцій. Самих лише електролобзиків у Metabo — 10 моделей, дві з яких — акумуляторні. Вони придатні не лише для обробки деревини та пластику, але й металу, цегли, кераміки тощо.

Продукція Metabo цікава і для збирання меблів. У нас — великий спектр інструментів для її виробників, у тому числі мобільні набори інструментів Metabo Combo Set з різним наповненням.

Наприклад, комплект Metabo Combo Set 2.7.2 12 V являє собою універсальне рішення для більшості майстрів, оскільки дозволяє виконувати роботи з різноманітними матеріалами (деревина, пластмаса, метал, цегла тощо). До нього входять:

  • ударний гайковерт невеликого розміру — Metabo PowerMaxx SSD 12 з моментом затяжки до 115 Нм, який передбачає регулювання числа обертів та зусилля удару;
  • легкий і компактний ударний акумуляторний шуруповерт — Metabo PowerMaxx SB 12, обладнаний двигуном з крутним моментом 40 Нм, двошвидкісний редуктор якого дозволяє виконувати загвинчування шурупів та свердління деревини, металу, цегли тощо;
  • 2 акумуляторні блоки серії Li-Power на 12 В та ємністю 2.0 Ач;
  • зручний пластиковий кейс.

До інструменту та зарядного пристрою вже підібрано необхідний набір приладдя.

Під час збирання меблів використовують або шуруповерти Metabo, що працюють від мережі, або вже згаданий дриль-шуруповерт Metabo PowerMaxx.

Це — найбільш популярна позиція в продажах на українському ринку.

Думаю, важко знайти збиральника меблів, який відмовиться від такого інструменту, тим паче, від Metabo PowerMaxx BS 12 Set з розширеною комплектацією, до якої входить велика кількість високоякісного приладдя. Вся оснастка розташована в кейсі з шуруповертом і буде завжди під рукою. Слайдерні акумулятори мають індикацію заряду та надійно фіксуються в інструменті.

Система Metabo ULTRA-M забезпечує не лише швидкий, але й ощадний режим заряду акумулятора, що подовжує термін його експлуатації та дозволяє надавати трирічну гарантію.

Для деревообробних підприємств і майстерень у нас також є верстатне обладнання.

Рейсмусові та фугувальні верстати, розпилювальні столи, системи видалення стружки. Серед такого обладнання можна знайти верстати, що працюють як від мережі, так і від акумуляторів. Це професійне обладнання високої продуктивності, невеликих розмірів та ваги.

Наприклад, Metabo HC 260 C2.8 DNB оснащено 3‑фазним двигуном, що дає змогу використовувати його в цехах, а його модифікацію — Metabo HC 260 C2.2 WNB з індукційним двигуном під 1‑фазну мережу — можна ефективно задіяти у процесах на виїзді. Обидві модифікації оснащені литими столами та боковим упором з регулюванням від 45 до 90 градусів. Для тих клієнтів, кому все актуальнішим стає питання незалежності від мережі, вже сьогодні ми пропонуємо акумуляторний розпилювальний стіл Metabo TS 36–18 LTX BL 254, що працює від акумуляторів та видає потужність, еквівалентну звичайному станку, — більше 2 кВт.

Свобода без обмежень

У даний час Metabowerke GmbH активно розвиває виробництво інструментів, що працюють від акумуляторів. Їх частка на світовому ринку постійно зростає, але попит збільшується ще швидше. Акумуляторний інструмент явно домінує в Європі. Наприклад, у скандинавських країнах, за нашими спостереженнями, його частка складає 70– 80 % від загального числа електроінструментів. Ми впевнені, що за акумуляторними технологіями — майбутнє, тому компанія спрямовує значні ресурси на їх розробку та запровадження.

Metabowerke GmbH першою у світі створила та запатентувала технологію LiHD, котра використовується лише в нашій продукції. Створені на її основі зарядні пристрої можна використовувати в будь- якому акумуляторному інструменті нашого (та не лише!) асортименту без обмежень. У каталозі компанії — більше 90 одиниць продукції, що працює на одному типі батареї, не враховуючи систему CAS (Cordless Alliance System).

Достатньо придбати один акумулятор, щоб використовувати його в роботі з різними інструментами. При цьому дії, наприклад, збиральника меблів не залежать від наявності розетки на збиральному майданчику або виробничій ділянці, він може підніматися з інструментом на необхідну висоту та спускатися донизу, використовувати його в різних кінцях приміщення. Досвід безлічі фірм та компаній підтверджує, що придбання акумуляторного інструменту — вагома інвестиція у власний успіх.

Про цінність запатентованої технології LiHD говорить і такий факт. У Європі навколо Metabo об’єдналися більше 10 компаній, котрі оснащують власну продукцію нашими акумуляторами. Серед них такі відомі бренди, як Eibenstock, Mafell, Prebena та Starmix, концерн Rotenberger та інші. Використання акумуляторів Metabo доводить впевненість цих виробників у технічній перевазі та ефективності наших розробок.

Для порівняння: нещодавно фахівці компанії тестували в Берліні акумулятори конкурентів та дійшли висновку, що наша продукція більш стабільна та ергономічна, з нею зручніше та легше працювати. У даний час, з урахуванням продукції партнерів, на ринку представлено близько 200 типів інструментів, в яких можуть встановлюватися наші акумулятори.

Наукова база компанії дозволяє вести подальші розробки елементів живлення, котрі будуть генерувати ще більше енергії.

Єдиний у світі

У Metabowerke GmbH — широка лінійка акумуляторів ємністю від 2 до 8 ампер і доступні ціни на них. Як правило, наші джерела живлення функціонують і 10, і 15 років, хоча, звичайно, на термін їх служби впливають різні фактори. Але навіть при професійному використанні компанія дає на них 3 роки гарантії.

Завдяки нашій технології джерело енергії надійно захищено, і, за правильної експлуатації, з ним нічого не може трапитися.

Головна перевага, котру отримує споживач, — незалежність від зовнішніх джерел живлення та найвищу надійність акумуляторних батарей, що виготовлені за найновішими технологіями.

Ще одна з переваг — сумісність з інструментами інших виробників, про що вже йшла мова вище. Виїжджаючи на об’єкт, бригада може взяти із собою лобзик, перфоратор інших торгових марок та використовувати їх у роботі на базі нашого джерела живлення. Це стало можливим завдяки тому, що ті виробники, які приєдналися до нашого пулу партнерів Metabo, координують з компанією технічні характеристики своєї продукції, розширюючи тим самим її можливості. У результаті — ми можемо запропонувати підприємцям гнучку систему застосування різних інструментів, які оснащуються однією і тією ж батареєю, що економить кошти кінцевого споживача.

Не можна не сказати і про те, що акумулятори Metabo здатні працювати при температурі до –20 градусів, не розряджаючись. Їх часто використовують любителі зимової риболовлі. Наш інструмент особливо затребуваний у північних регіонах, для яких характерні сильні морози, там навіть є окрема сезонна ніша продажу наших акумуляторів.

Ми впевнені у своїх акумуляторах, як і в тому, що вони зберігають свою працездатність на високому рівні весь належний термін роботи. Зрозуміло, для кожного типу акумуляторів він свій, напряму обумовлений завданнями, для яких призначена ця продукція.

У разі появи претензій ми тестуємо акумулятор на спеціальному обладнанні, яке дозволяє з’ясувати його реальний стан. Додатково оцінюємо інші фактори — механічне (наскрізне пробиття) пошкодження корпусу, залиття водою або спалення за рахунок впливу високих температур, наприклад від полум’я. Якщо подібних проблем не виявлено, але акумулятор тримає заряд менше 70 %, то він підлягає обміну.

Найбільш затребувана в Україні

На українському ринку частка інструменту, що працює від акумулятора, поки досягає 30–35 %. Безумовний лідер тут — Метабо зі своїми акумуляторними рішеннями, серед яких найпопулярніша модель — це дриль-шуруповерт Metabo PowerMaхх. Частка групи акумуляторних дриль-шуруповертів становить приблизно 90 % усіх продажів акумуляторного інструменту по країні. Цей факт характеризує низьке проникнення широти акумуляторних інструментів у масове використання. Тобто, є куди рости.

Цей легкий і компактний інструмент має патрон, що знімається, індикацію заряду та велику потужність. При знятті патрона дриль стає ще компактнішою. Її можна представити у вигляді модульної конструкції, яка дозволяє приєднувати різні насадки. Окрім того, дриль має загальні для всього інструменту Metabo переваги: високу працездатність, надійність і 3 роки гарантії.

Потреба в акумуляторній продукції досить висока, за цим майбутнє, але процес «гальмує» невисока купівельна спроможність українських підприємців, а іноді — нездатність побачити вигоди та економію від використання акумуляторного інструменту. Нерідко можна бачити, що на складання меблів або установку вікон бригада приїжджає, наприклад, з дриль-шуруповертом на акумуляторі та з перфоратором, що працює від мережі. Це просто нелогічно! Один інструмент дає працівникові свободу дій, а другий міцно прив’язує до розетки. Такий підхід до організації робіт викликає лише співчуття.

Ми проводимо активну маркетингову політику, щоб дати українським підприємцям як можна більше інформації про можливості наших інструментів, за рахунок яких вони можуть вдосконалювати роботу своїх підприємств. Організуємо цільові акції в Інтернеті (до речі, багато з них є на наших сайтах), беремо участь у виставках, даємо консультації.

Одним із найважливіших моментів вважаю наші виїзди на підприємства. До індустріальних клієнтів ми приїжджаємо разом із дилером, через якого потім і оформлюється продаж. У нас є спеціально навчені індустріальні менеджери, які допомагають оформити покупку швидко і правильно. Але спочатку ми допомагаємо точно визначити потреби підприємства, вибрати найбільш підходящий варіант інструменту та обладнання.

Сервіс від лідера ринку

Діяльність сервісної служби — одне з ключових питань для представництва. Metabo — лідер інструментального ринку, і нам дуже важливо, щоби будь-які проблеми клієнта вирішувалися якісно та швидко.

В Україні у нас діє 35 авторизованих сервісів на базі наших партнерів, щоби бути ближче до клієнта, та власний сервісний відділ Метабо Україна. Кожен клієнт Metabo може звернутися в найближчий з них, де його інструмент візьмуть і швидко відновлять. Стандарт ремонту в Метабо Україна — від 1 до 5 днів, за умови, що він не вимагає якихось складних замін і маніпуляцій. Склади сервісних центрів зобов’язані мати весь асортимент запасних частин, потрібних для швидкого сервісу. Якщо ж у виняткових випадках потрібна будь-яка рідкісна деталь, дилер має можливість замовити її та незабаром отримати з центрального складу.

У клієнтів також є можливість звернутися до сервісного менеджеру в центральному офісі. Він постійно на зв’язку і може дати кваліфіковану пораду в телефонному режимі або порекомендує відправити інструмент через Нову пошту в найближчий сервісний центр. Щоб власнику інструменту було легше кваліфікувати проблему, наші фахівці створили сервісні брошури, які можна отримати в дилерів або на нашому сайті.

Усі дилери компанії проходять спеціальну підготовку й атестацію, а потім поповнюють свої знання під час тренінгів і коротких курсів навчання, які регулярно проводить Metabo. Наші співробітники, приїжджаючи на місця, обов’язково контролюють наявність запасних частин і спеціального устаткування на складі.

Ми спростили доступ до гарантійних послуг для користувачів нашої продукції. Тепер їм не потрібна попередня реєстрація, досить мати документ, що підтверджує покупку, і гарантійний талон. Ми дбаємо про те, щоб рівень сервісу наших клієнтів відповідав лідерському статусу компанії.

Підсумовуючи

Продукція Metabo ергономічна та надійна, а цінова політика компанії — розумна та демократична. Ми пропонуємо споживачам не тільки свої технології, а й доступні ціни.

Зараз по всій Україні проходить рекламна акція, яка підтверджує: Metabo — бренд преміальної якості з помірною вартістю. Ми хочемо, щоб наші користувачі знали: наші інструменти цілком доступні для них і будуть добре служити довгі роки, а фахівці Metabo Україна зроблять все, щоб їх експлуатація була безпроблемною.

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.