Forézienne: розширення виробництва та індивідуальний підхід до кожного клієнта

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «ІНСТРУМЕНТ»

Юрій Сільверстов, менеджер з експорту
в країни Східної Європи, Forézienne MFLS:

«Останніми роками у світі відбулося багато незапланованих подій, які не були передбачені в жодному бізнес-плані. Це, перш за все, крах ланцюгів поставок, суттєве подорожчання електроенергії, матеріалів (сталі, деревини, пластмас). Незважаючи на це, Forézienne активно розширює своє виробництво і лінійку продукції, передусім піклуючись про максимальне задоволення потреб своїх клієнтів»

На сьогоднішній день виробничі потужності Forézienne MFLS використовуються по максимуму. Щоб задовольнити всіх клієнтів з точки зору асортименту виготовленого інструменту, термінів виробництва й обсягів поставок, ще в минулому році ми вирішили розширити виробництво. У даний час ми готуємося до запуску нового цеху, в якому будуть виготовлятися дискові пили для переробки крупних сортаментів на фрезерно-брусуючих верстатах.

До сьогоднішнього дня ми були змушені купувати корпуси для таких пил у наших підрядників, і вартість наших інструментів була трохи вище, ніж у конкурентів, які впровадили весь виробничий цикл на своїй базі. Але, завдяки запуску нового виробничого майданчика, ситуація кардинально зміниться. Уже закуплене сучасне обладнання для лазерного розкрою сталевого листа, що дозволить повністю контролювати всі 100% операцій з виготовлення високоякісних дискових пил. Попит на них постійно зростає, і ми розраховуємо зміцнити наші позиції в сегменті інструментів для багатопилів.

Широкий спектр продукції

Повсюдно в технології виробництва дискових пил постійно відбуваються якісь зміни, удосконалення, впроваджуються новинки, розробляються інструменти з новою геометрією зуба та нестандартною конфігурацією, використовуються нові оригінальні сплави. Forézienne також перебуває в активному пошуку нових рішень для обробки всієї гами деревних матеріалів — від круглого лісу до фанери та клеєного бруса.

Ситуація зі стрічковими пилами більш стабільна. У конструкції та формі принципових змін немає. Forézienne уже досить довго випускає різні лінійки стрічкових пил шириною від 10 до 350 мм зі стелітованими та твердосплавними зубами. Вони традиційно користуються найбільшою популярністю в наших замовників і виготовляються в дуже великому асортименті, що дозволяє задовольнити найрізноманітніші вимоги клієнтів.

Ми намагаємося донести до кожного з них, що при виборі пили необхідно враховувати низку факторів — особливості обладнання, породу деревини, кліматичні умови і навіть пору року, коли здійснюється обробка. Не всі покупці знають, що є сегмент інструменту, призначений для роботи взимку, при мінусових температурах. В основному це стрічкові пили, що відрізняються геометричними характеристиками та кутами заточення. Вони мають специфічну конфігурацію зуба, що дозволяє працювати навіть при –45°C. У дискових пил теж є свої нюанси, наприклад може змінюватися товщина інструменту — зимові пили тонші, що дозволяє зменшити навантаження на зуб. Влітку, природно, конфігурація трохи інша.

Окремої уваги заслуговує технологія виготовлення пил для роботи в міжсезоння, коли деревина навесні зверху починає відтавати, а всередині залишається промерзлою. У нас для подібних ситуацій розроблено ефективне рішення — ми випускаємо стрічкові пили з варійованим (прогресивним) кроком зубів. Нерівномірний крок допомагає компенсувати навантаження на зуби та збільшувати термін служби пили, що експлуатується в міжсезоння.

Грамотний вибір параметрів пили — запорука ефективності організації виробництва

Сьогодні кінцевий споживач дуже часто залишається сам на сам із проблемою вибору інструменту — постачальників і виробників пил багато, а фахівців, які розбираються в нюансах, — мало. Усім нашим клієнтам ми пропонуємо заповнити спеціальну анкету, яка дозволяє нам одержати інформацію щодо використовуваних технологій виробництва, устаткування (виробник, потужність, швидкість подачі), характеристики деревини (порода, діаметр) і багато чого іншого. Це дає можливість у найкоротший термін підібрати оптимальний інструмент із певним кроком, кутами та формою зуба. Ми переконалися, що дуже важливо зібрати максимум корисної інформації про умови експлуатації пили на етапі оформлення замовлення. У перспективі це дозволяє створити базу постійних замовників, які будуть зацікавлені в продовженні подальшого співробітництва з виробником інструменту.

Forézienne постачає свої пили клієнтам, виробництво яких знаходиться практично в усіх регіонах світу. Дуже часто йдеться про переробку екзотичних порід деревини, і, природно, від цього залежать і кути заточення, і форма зуба, і так далі. Жодна пила не може ефективно пиляти цілий рік, особливо в умовах серйозного перепаду температур і вологості. Необхідно міняти пили, використовувати відповідну технологію, застосовувати нові рішення.

Наші постійні клієнти найчастіше купують пили вже після зварювання із заданими параметрами та повністю готові до експлуатації. Якщо є необхідність, наші консультанти підказують, як підібрати пилу під шків з певним діаметром і шириною канавки. За бажанням замовника можемо поставляти сталеву стрічку із профільованим зубом довжиною 100 м у бухтах. У цьому випадку клієнт самостійно розраховує необхідну довжину, зварює, зачищає шов і відвальцьовує пилу. Це клопітка та відповідальна робота, але наші постійні клієнти, оснащені необхідним устаткуванням і укомплектовані якісними кадрами, без проблем справляються із цим завданням.

У зв’язку із загальносвітовими проблемами в ланцюжках поставок і підвищеним попитом на інструмент сьогодні суттєво збільшилися строки поставки готової продукції. Якщо клієнт у червні робить замовлення, то одержати його він найчастіше може тільки приблизно в Новий рік. Ми, на жаль, поки нічого не можемо із цим зробити, це світова тенденція, але прагнемо інформувати всіх замовників щодо реальної ситуації з поставками й очікуваних змін.

Власна служба сервісу — ідеальний варіант для деревообробників

Наша компанія досить давно й успішно співпрацює з клієнтами по всіх питаннях обслуговування реалізованого інструменту. Як показує практика, найефективнішою формою сервісу є організація заточувальної ділянки безпосередньо на власному виробництві. У цьому випадку відсутня необхідність відправляти інструмент на обслуговування, упаковувати, сплачувати пересилання та, найголовніше, гаяти час.

Наша компанія готова поставляти не тільки високоякісні пили, але й обладнання для їхнього обслуговування — заточувальні, вальцювальні та зварювальні верстати, верстати для нанесення стеліту або для ремонту твердосплавних зубів. Крім того, ми маємо великий досвід навчання персоналу, який займається сервісом інструменту, і налагодили ефективний зворотний зв’язок зі своїми клієнтами.

Як правило, нові пили працюють без усяких дорікань, а от після першого неправильного обслуговування можуть виникнути проблеми: підгоряння зуба, помилки при витримуванні кута заточення, неякісне вальцювання. Якщо сервіс організований на власному майданчику, ми завжди готові допомогти виявити слабкі місця та внести необхідні корективи. Якщо ж пила відправлялася на віддалений сервіс, то виробник змушений самостійно шукати причини зниження якості роботи інструмента після обслуговування.

Наші пили довели свою ефективність: максимальний час роботи без заточення для інструменту із твердосплавними зубами досягає 7 днів. Правда, для цього необхідно дотримуватися певних вимог до якості оброблюваної деревини — обов’язкового корування та відсутності металевих вкраплень. Остання вимога особливо актуальна для деревини тих ділянок, де на деревах можуть знаходитись кулі й уламки снарядів. Тому ми рекомендуємо нашим клієнтам обов’язково контролювати деревину перед розпилюванням металошукачем, щоб не допустити поломки пил.

Forézienne MFLS, будучи глобальним розробником і постачальником високопродуктивних рішень для розпилювання деревини протягом кількох десятиліть, довела найвищий рівень і ефективність продукції, що випускається. Але головним у її роботі завжди був і залишається індивідуальний підхід до рішення завдань кожного клієнта. Поспішіть скористатися цією незаперечною перевагою для розвитку вашого бізнесу та зростання добробуту!

YOURI SILVERSTOV

COMMERCIAL EXPORT | SALES AREA MANAGER
+33 (0)477 27 47 14
 +33 (0)624 15 14 78
youri.silverstov@forezienne.com
www.forezienne.com
30 chemin de l’Essor,
42110 Epercieux Saint-Paul

 

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.