Реставрація старих меблів і фарбування дерев’яних виробів

СТАТЬЯ ИЗ РУБРИКИ: «МЕБЛЕВЕ ВИРОБНИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ»

Відпрацювавши 25 років маляром по дереву, я на прохання знайомих і «знайомих моїх знайомих» періодично реставрував різні дерев’яні вироби та меблі. Коли кількість таких запитів значно зросла, вирішив орендувати невелике приміщення на вул. Бориспільська в Києві та відкрити в ньому майстерню. Передусім обладнав вентиляційну систему, змайстрував полички для зберігання інструменту та комплектуючих і взявся за роботу.

Перші замовлення мені прийшли через Інтернет. Найбільш активно працювали ресурси OLX.ua, Kabanchik.ua. А буквально через півроку мене підхопило «сарафанне радіо».

Спочатку мені несли буквально все, навіть вироби зі старого набряклого ДСП.

Тепер, спілкуючись із замовником по Вайберу, попередньо оглядаю вироби по фото. Це дозволяє заздалегідь визначити їхню ремонтопридатність і приблизну вартість робіт.

Олександр Василенко
+380 97 55 444 02
вул. Бориспільська, 30, Київ

Google maps
https://g.page/silen66?share

Дуже популярні запити на ремонт фасадів із МДФ, з яких почала відшаровуватися ПВХ-плівка. Як правило, покриття, що втратило свою привабливість, видаляю, а фасад фарбую. Приносять також багато сімейних реліквій, які передаються в спадщину на згадку про родичів.

Ускладнює роботу активне використання власниками старих меблів засобу для догляду за ними типу «Пронто». Усі дерев’яні поверхні, які експлуатувалися на кухні або часто зазнавали впливу рідин, що вміщували масло та жири, дуже складні в обробці. У пори деревини всмоктується жир і різні хімічні речовини, які не дозволяють рівно нанести лак. У результаті збільшується трудомісткість обробки: доводиться додатково знежирювати поверхні та наносити так званий ізолятор.

Крім того, я беру в роботу й вироби народних майстрів різьблення по дереву: різну сувенірну продукцію, футляри, настінні панелі, накладки на броньовані двері, корпуси для годинників, дизайнерські вішалки тощо. До речі, раніше мої партнери виготовляли і фарбували вішалки у Туреччині, але після одержання замовлень виявилося дуже багато браку і дефектів, які затримували комплектування і видачу готові продукції. Зараз, після нашої співпраці, якість покриття залишається бездоганною. Що значно прискорює обробку замовлень.

Іноді мені телефонують або пишуть із інших населених пунктів і консультуються щодо можливості усунення дефектів покриття на різноманітних дерев’яних виробах. Мій принцип: допомагати за можливості всім. Тому закінчивши заплановану на день роботу, відповідаю на листи або по телефону покроково консультую новачків, які роблять свої перші кроки у сфері нанесення лакофарбових покриттів на дерев’яні вироби.

Останнім часом співпрацюю з майстрами, які займаються перетяжкою старих меблів, реставруючи її дерев’яні елементи. Завдяки нашому партнерству в них розширився спектр робіт і можливість залучення нових клієнтів.

До своєї роботи я звик ставитися ретельно: використовую тільки якісні перевірені ЛФМ європейських виробників. Займаючись реставруванням і фарбуванням дерев’яних меблів майже 5 років, я бачу, що кваліфікованих фахівців у місті дуже мало. Відновлення покриттів на старих виробах, нанесення ЛФМ на щойно виготовлені вироби народних умільців або меблі з масиву особливо затребувані сьогодні на ринку, і тому я знаю — роботи мені найближчим часом вистачить із головою.

Рекламодатели

Партнёры

Новостная рассылка

Будьте в курсе наших последних новостей. Оформите бесплатно персональную новостную рассылку.